Systeryster Burma och Jag

Både födelsedagen och jazz-redovisningen är avklarade med gott betyg tycker jag. Födelsedagen avslutades med en mycket utmärkt middag som Christian bjöd på medans vi hejjade fram patrizia på Idol-kvalet.....hon gick direkt vidare, Härligt! Sedan var det fram med vinet och lite goa vänner så var kvällen gjord. Varje år som födelsedagen börjar gå mot sitt slut så får man lite ångest, även om man är vuxen. 19 är ett sådant där menlöst år på ett sådant där lätt-öls ljummet vis..... Vad är det som är så speciellt för 19? Att man måste vänta ytterligare ett år för att besöka systemet?.....Hmmmmm! Hoppa över 19 och gå direkt på 20 istället, alla skulle känna sjukt mkt tid!

# Läste nyss att Borkeback mountian kommer sättas upp som.......Opera! Konstigt!


Idag fyller min älskade Systeryster år, man ska aldrig prata om en kvinnas ålder men hon blir ändå 35!
Hipp Hipp Hurra!! 


Idag när jag gick till skolan var det kyligare än vanligt dessutom hade alla löv som ramlat av sina grenar samlat på olika platser så man kunde vada igenom små högar så där mysigt man bara kan göra på hösten. Alltid haft problemet att haft tråkiga och fula bilder i almenackan på September. Höstlöv, sniglar, döda träd, svamp m,m.
Vem fan vill ha en svamp på sin månad!! Inte jag.... 
Men kom att tänka på det att snart så måste man ju typ byta bilder på årstiderna för det stämmer ju inte längre.
Tänk er:



                           
        Juli                                                         November

Jorden måste må sådär härligt dåligt.......



Igår så rasslat förresten till i mobilen må ni tro! Fyra eller fem personer har skickat eller snarare vidarebefordrat ett sms är det står att vi för att stödja våra fantastiska vänner i Burma skall alla i hela världen bära rött på fredag.

För det första är jag lite förundrad av att så många i mitt umgänge har så många fantastiska vänner just i Burma, eftersom ingen av dem någonsin nämnt någon av dessa fantastiska burmaneser förut.

För det andra är det märkligt hur ett politiskt eller humanistiskt, personligt engagemang kan ersättas med att man med ett par knapptryck vidarebefordar ett sms till sin telefons adressbok.

Är det klart sen? Har man gjort en insats då? Är våra fantastiska vänner i Burma nöjda sedan?

Men egentligen, blir bara helt galen av tanken på det, såg klipp på aftonbladet.se nyss om en journalist skjutits till döds idag.....Sjukt!  Något måste göras!



Facebook tar upp allt större del av min tid vid datorn och allt verkar så enkelt där.... man kan "poka" lite och ge varandra små söta växter som till slut växer upp till olika groteska saker. Tack gud för du givit oss Facebook!




Marcus Hissar:

¤ Födelsedagar
¤ Facebook
¤ Presenter
¤ Fest
¤ Vin


Marcus Dissar:

¤ Vatten och regn på samma gång 
¤ För snabba streetkombinationer
¤
Träningsvärk
¤ Tvätt





Ta Hand Om Dig
Puss & kram

Marcus , Maggan, Marit, Helmer, Bunny vad Du vill...

image35

Hipp Hipp Hurra.....



Alla har väl någon gång tänkt som barn: "Fy för att bli gammal för då firar man ju inte sin födelsedag på riktigt, alla vuxna säger att dom e nöjda men det är man säkert inte, man måste ju ha tårta och en massa paket, annars är det ju inte på riktigt!"

Man fan jag har lyckats fylla år (just idag faktiskt) utan att få några större ångestattacker över att jag inte fått några paket m,m.

Steg upp i gryningen för att fixa det sista till tårtorna som jag bjöd klassen på idag, Det blev uppskattat och det var ju toppen! dagen har annars varit som en av alla andra dagar fast med fler kramar och många fler sms och samtal än vanligtvis..... Blir galet glad av bara tanken på att folk hör av sig vare sig det är samtal eller sms. =)

Imorgon går systern min in i den livsepoken då man börjar baka och koka upp alla äpplen och andra grejer som finns i trädgården. Hon fyller nämligen 35 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa Galet Coolt! Inga ler serietidningar utan mer damernas världe och endast Marianne som godis..... Det är vad en riktigt mogen kvinna sysslar med! =)

Känns faktiskt lite som att det där kalla gråa vädret som hängt över oss nu typ sen vi kom hit, har upphört just för idag, undra vad det kan bero på.

Ikväll blir det gott vin och mys med de närmaste..... Härligt!


Imorgon är det dags för Jazz-redovisningen, Salongen 9.00 Härliga Tider! Måste repa lite ikväll också!!



Puss

image31

Ps. Den fruktade Mikrofon-frisyren har börjat infinna sig!  KP = Kris & Panik!!


Lets talk about love....

Vissa börjar sin morgon med en stadig frukost med några speciella och skitdyra frukostflingor som ska ge dem en bättre magkänsla inom 14 dagar men jag gjorde ungefär tvärtom. Vaknad upp 20 minuter innan skolan började...... kris!
Även i sådana här situationer sätts Marcus och hans omdöme på prov. Istället för att slänga i sig något att äta
(eftersom frukosten faktiskt är det viktigaste målet på hela dagen) så väljer Marcus att göra sig snygg och fräsch......blev faktiskt inte alls förvånad. 

Andra Ideér som Marcus kläckt ur sig:

Hellre snygg och kall än full och varm - Angående kläder
Hellre varm och våt än ful och torr - Angående skor




Rapporterar från varje lektion idag:

TP ( Teaterproduktion) - Gick bra, repar olika scener och stressen börjar komma, premiär nästa fredag!
Balett - baletten var riktigt rolig idag, gjorde några av de grejerna jag gillar.
Micteknik - Sjöng inte idag, skönt att bara slappna av och njuta av andra...Tre-lörer nästa vecka! 
                    - Lets talk about love! Tillsamans med Vickan och Hanna. Kommer bli skitbra!
Röst & Tal - Läste upp min text och det gick riktigt bra. Kul att höra alla andra också, mycket känslor
                       kommer upp!




Ikväll bär det av till Hässleholm och stadens kulturhus, Ska bli mysigt tycker jag. troligen hela klassen ska åka och kanske ett tillfälle att göra sig lite snygg på. är inte så ofta man varken ahr ork elelr tid till det, förutom när man försvoit sig så klart =)

Samtidigt som jag tycker det ska bli skönt att komma ifrån Bjärnum och skolan lite så är jag super-stressad över en massa andra saker. Trodde verkligend denna veckan skulle bli mild och utan lika mycket stress.

Men!

De grå stofttet på mitt golv försvinner inte från min golcyta helt av sig själv, Jazz-låten som ksall framföras på fredag inför klassen blir inte samma sak om jag inte sjunger bra eller inte kan texten.... TP- manuset måste pluggas in, med andra ord har jag en massa annat som känns aningen viktigare, men men.... kanske hinner med lite av de innan vi åker!





Marcus Tackar för sig och återkommer en annan dag.... då det inte regnar....



Marcus Saknar....



                          

Vanlig Måndag....

Måndag.....


Inget speciellt att rapportera just idag....

Pluggar röst och tal inför morgonsdagens uppläsning av min låt.....
Martin Stenmarck - Om du rör mig så dör jag! Fantastisk låt!


Dagens filmtips: Shooter!
Grym actionrulle om pricksyttar i usa och mörda presidentenhistoria.....ruksigt spännande! Se den!



Marcus Hissar:

¤ Livet 
¤ Cola
¤ Jonas gardell
¤ Födelsedagen närmar sig
¤ Signaturen till Alfons Åberg.....Dududuuuu dududdduu du duuduu....

Marcus Dissar:

¤ Dammet på mitt golv
¤ Allmänt krångel
¤ Blodpudding




Kyss
Marcus


Älskade vänner,,,

Mycket konstiga och framförallt tråkiga saker har hänt i Bjärnum så valde att besöka hemstaden även denna helg....



En av de personer som jag tycker mest om i hela världen, personen som jag har delat allt med, svårt som lätt, personen som jag har bråkat, gråtet och framförallt skrattat mest med i hela världen, personen med mest fräknar i min bekantskapskrets kom hem över helgen för att hälsa på, Mathilda Möller, Saknar henne som attans!

Men äntligen fick jag träffa henne och "gänget" var samlat igen....

Fredagens Mission var att få mig att se Titanic för första gågngen i hela mitt liv..... somnade som vanligt!

Mathilda även hon har emigrerat bort från Falkenberg och jag beslöt oss för att kolla in stadens utbud på affärer.... hmmm av någon konsig anledning hade jag förväntat mig mera men fråga mig inte varför... fyndade en skjorta till kvällens utgång... Även denna aktivitet slutade i smärre självmordstankar. Eller mer konstaterande att det inte funkade..... Avslutade kvälllen med en Kebabrulle och cyklade hemmåt. Det var precis som vanligt..... för en kort stund kändes det som vi var tillbaka i gymnasietiden och Tildis och jag cyklade hem som vanligt, men ändå var det inte så. Snart skulle hon tillbaka till Linköping och till Bjärnum..... Trist!

Saknar Emma.....


Idag är jag exakt 6935 dagar gammal.... det innebär även att jag är 105 hund år, 88 katt år eller om man hellre vill räkna det i griaff år så e jag 58 år gammal! Härligt att veta! På torsdag ökar det med ett år....

Caroline och Mathilda....

                                                                           
                                                       
                                                    

                                                                     

                                                                      


                                    Tack för ni finns!




Tiden går och Marcus får håriga tår...

6 Veckor har redan gått här nere i Bjärnum.... Tid rusar just nu iväg, fan imon är det redan torsdag igen!




Uppe i Götet i helgen och fick leka av mig lite med kaninerna, ruskigt skönt att komma tillbaka med en massa nya energi och bara släppa loss... Thihii..... Trädgårds Ture i sin ära, men Jolle, Come Back!
Fått en slags abstinens av jobbet där uppe även om det e drygt som attans att pendla en sisådär 30 mil.... Suck!


Bodde i Psykfyran hos Svante och de andra, Kul att träffa Svante och Jenny, var ett tag sedan, Pizza, film, godis, restaurang-besök och en massa skratt. Skit härligt!
Även Snygg- Denny Lekström hann jag umgås med en del, Hahaha bara tanken på våra samtalsämnen under lördagsnatten framkallar hysteriska anfall hos mig....


Hann dyka hem till gammla grytet en stund också, närmare bestämt, sova och pcka med sig mammas mat för att sedan ta tåget kl 06.40 till Hässleholm. Vet att jag inte borde va hemma så ofta som jag egentligen är, Syrran..... sorry, ska bättra mig Heheee...



Veckan känns förhållandevis bra, gick igenom den vanliga ångesten tillsamans med Chrisitan o de gamla vanliga sent måndagkväll som vanligt, inför tisdagens mickteknik, denna vecka med stativ!!!! Läskigt!

Cabare stod på tur, visste ändå att jag hade en del på att vinna att ta den, blandning mellan Herr Salo och Peter Jöback... Iaf, tisdagen kom.....

Sjukt bra gick det..... "Haren är ju fan död" Skanderar några i klassen efter mitt framträdande. Har nämligen en viss tendens att lika en vettsjämd hare då jag inte hänger med eller fegar ur, men fan inte där här gången! Tjoooohej!!
berodde nog mycket på Chrisitans Pepptalk kvällen innan! Tack gubben!

Chrisitan är förresten, en av mina nya vänner, riktigt bra vän också.... bara så du vet =) hahah....

Även baletten fungerade riktigt bra denna dag. =)


Kom igång ordentligt med repen av vårt TP (teater projekt) igår kväll och känns riktigt skönt det med, alla respekterar varandra och gruppen fungerar kalas! Oftas iaf! =)

Från och med onsdag börjar de dagarna då man inte har lika mkt ångest eller press på sig för dagen efter.... Riktigt skönt.... kanske hinner städa mitt rum ikväll, skulle behövas. Finns outforskade djur under min säng!


På tal om huset, Sandra, (En av mina polare som jag bor med) har börjat leta efter egen lya, trist som fan men tycker man det är skönt att bo själv så tycker man.... Vissa funderar nu på att flytta till oss.... Hmmm får se vem det blir... finns tyvärr vissa man inte pallar bo med, Sorry!

Vissa i klassen är inne i en dipp nu, skönt att min är över och kan istället se framåt o bara njuta av skolan...

Imon är det bara en vecka tills man fyller år, känns som det inte var så länge sen ändå, men men roligt roligt!



Hade hiss och diss lista i min förra blogg så bestämt för attinföra det här också!

Marcus Hissar:


¤ Väl genomförd micteknik
¤ Facebook -
Alla borde ha, Även systern min!   <------------------Pik!
¤ Premiären av Greys Anatomy ikväll! - Missa inte! 
¤ Bjärnums Musikalskola!
¤ Lisebergskaniner!
¤ Höst kläder...
- Mysiga halsdukar m,m
¤ Duntäcke - Helst 2




Marcus Dissar:

¤ Regn - Antingen uppehåll eller rejält, inget jävla fjös
¤ Matlagning -Trött på de...
¤ Vänner långt bort! -Saknad!
¤ Stress




Tack för denna gång!

Puss och Kram

image15

Willkommen.....

Willkommen to my Cabaret.....


Delrapport från Tisdagens Micteknik!!

Som vanligt hade Marcus stressat upp sig inför veckan micteknik till den grad att han mest satt och tänkte påexakt hur kissenödig han var och hur duktiga alla dom andra var som gick fram och sjöng sina duetter.
Linda och Sandra, oj oj oj oj....... take me or leave me ur RENT, galet bra..... finn nästan inte ord för hur grymma dom var.  Var till slur vår tur också.... gick ganska så bra, Viccey ballade ur och jag sjöng mkt själv, haha oich avslutade med att gråta. Blev grovt chockad över hennes gråtattack......

-Men va fan, Du måste ha lite kuk i dig!!, har Viccey skanderat varje gång vi repat o vem fan var det som hade staka i sig nu hahaha men allt kan hända när man e nervös. Alla fick sjunga två gånger och andra gången kändes det mycket bättre även om viccey fortfarande inte var på topp....

Nya temat för nästa vecka är Musikal, Äntligen, känns lite som det är därför vi är här.....Något som var jobbigt var att dirket efter urladdningen efter en veckas intensiva rep och nervositet gå direkt på att välja en nya låt och antalgigen upprepa samma sak igen.

Nästa vecka val blev till slut Cabaret ur just Cabaret..... Nu ska det showas...... eller nått!

Dagen startade med att entra min privata toalett med orange heltäckningsmatta och känna hur mattan nu var helt blöt och vatten sipprade in mellan tårna, något knasigt hade hänt! Fick senare kontakt på vår vikarie-husägare som snällt kom dit och undersökte saken.... Hmmm..... blanding mellan hår,hudavlagringar, smuts och annat vanligt äckel hade samlats till en lagom stor härlig klump som satt sig i vatttenlåset..... Mumma!

Bänkade oss framför tv:n igår med nybakad kladdkaka för att se Klasskompisen Sonny gå vidare i IDOL, dessvärre visade dom inte hans audition men hoppas på få se lite från slutaudition nästa vecka.




Avslutade kvällen igår med att se en av de två dokumentärerna om Ark från typ 2000, Kul att höra deras resonemang angående eventuellt att bli kända och få spela på stora scener runt om i världen, ikväll är dom i Italien.... =)

  Nu        <-------------------->       Då


Vaknade upp med galet ont i ryggen idag, trist och jävligt drygt att det fortfarande hänger i från olyckan för typ 4 år sedan. =( men är man viking så är man.....fniss fniss


Vardagen har verkligen infunnit sig även den här gången och den så kallade smekmånaden är långt ifrån över... Nu är allt allvar och man måste kämpa varje dag. Folk pratar om prestationsångest och ibland finns den där och slår en lite i huvudet......






Jehovas vittnen påstår att Sex är som en tårta. Om men ger bort små bitar till många olika, har man ju inte hela kvar att ge bort när man hittar den rätta...

Marcus säger; ge bort tårtan genast, imon är grädden härsken!





Imorgon är det återigen Fredag och jag ska återvända hem för  att senare ta tåget till Göteborg och mitt kära arbete. Ska faktiskt bli riktigt roligt att träffa alla arbetskamraterna igen och få krama lite på dom, Hinner eventuellt attleka lite med Svante och Jenny också. Kärlek!  

Inte för åldersnojan har börjat komma men snart fyller man 19, ett sådant där meningslöst år då ingenting händer liksom, man får inte göra något som är nytt och ingenting förändras typ...... Hmmmmm!!



Ta Hand Om Dig
Puss & Kram Marcus



Ps. Annonyma människor som avlägger ihopsatta ord som formar meningar utan innebörd i kommentarfältet, giv dig till känna =) Jag skall möta dig med glädjens budskap av jesus finns och att vi alla lever i synd....eller nått!

Same Same But jävligt Different




När jag satte mig på tåget från Bjärnum mot hemstaden fick jag en känsla att jag flydde från allt vad fördomar och lokalpatriotism heter..... besöker hemstaden grill, Får plötsligt höra... Bonnjävel!!

Ta mig tillbaka till Bjärnum!

image8   Bjärnums paradgata....hmmmm



Aja, även om jag fick en smärre shock och ett något konstigt uppvaknande så känns det riktigt skönt att vara hemma i "det gamla vanliga" igen. även om staden inte alls är sig lik, de "Vanliga" är inte där, eller jo det klart, gubben med stort vitt skägg o cykel sitter utanför pressbyrån och röker och de andra stofilerna syns röra sig på stadens gator, men de som saknas är de som jag tycker om. Mathilda, Caroline och Sara DOM är inte här....

Umgås med Emma.... Skönt att träffa en tjej att spåra ur med....... ibland går även vi för långt!

Får väl se vad kvällens utgång ger mig..... kanske ett antal fler uppleveser som gör att jag genast vill kasta mig i en helikopter och återvända till Bjärnum, byn där alla vet vem man e fast på ett bra sätt, tanterna i kön på ICA ler med ett förstående leende och där TK kiosken är det största företaget..... Ta mig tillbaka fast bara för en kort stund!






Läser löpsedlar angående fallet med den försvunna flickan i USA,  det är fan som gunde Svan hävde ur sig fredag efter fredag i mitten på nittiotalet, "Ingenting är omöjligt!" Skyldiga elelr inte skylda, hur som helst är det en jävlig historia om människor som inte mår bra på ett eller annat sätt.

Kom även att tänka på de två ungdomarna som i hemstaden planerade att mörda sina klasskompisar på sommarlovet, Pojkens pappa misstänkte något och ungdomarna var bara några minuter från att skapat en tragedi. En tragedi i den storlek att den hade vart större än när Torggrillens mosrecept blev ändrat. Mycket hade dom vart med dom men det där med moset var det värsta.....



Farväl Falkenberg....
Nu ska vi ut i natten och leka, Emma och Jag...... förresten så skiter vi i om Sverige vinner eller förlorar fotbollen ikväll.... Bara så du vet!


Kram

Tack Gud!



Något som är positivt med att flytta hemmifrån är att man får göra allt de där man inte fick  när man fortfarande var "fast" hemma. Man får sitta uppa halva natten och spela Nintendo 8 Bitars medans man svulstar i sig mängder av cola och ostbågar....Det är oki, "Bofinken" kommer inte längre och tar mig, ( Och hur dum var jag som liten, Bofinken e ju fan en liten fågel) Något som är speciellt för mig är att få köpa och äta "färdig" mat.... inte helfärdig då som i hamburgare o så, utan pytt i panna, schnitchel, wok o sånt som man snabbt kan slänga ihop. ÄNTLIGEN!

Medans många barn levt i en värld av "Halvfärdig" mat, har jag fått leva med "Kött och potatis och inget annat är riktig mat världen"

Gud jag vill tacka dig för  du gett oss Pytt i pannan och  Euroshopper, utan dessa två ting skulle jag inte klarat av min vardag.




        Vs                   Den här lilla jäveln har skappat mycket ångest!!







Ibland är livet bra drygt och konstigt. Igår besökte jag vår kära ICA butik här i Byn, Olof-Nils, heter den, fråga mig inte varför! Tänkte:

- Ahhh... Men fan kolla där, 2 Paket leverpastej för 9.90, det är ju galet billigt ju. Det tar jag.
Jag lägger ner min leverpastej i den röda korgen av plast och traskar vidare. Hindrar mig själv efter sisådrä 4 steg och tänker högt för mig själv.
- Men Marcus, Du äter ju inte ens leverpastej!!!                                 Vad är fel med mig!!??




Hörde någon gång att " Leverpastej är lite som gaysex, Första gången man hör talas om det, låter det förbannat äckligt men senare när man väl testat kan man aldrig få nog"     Hmmmm.....Håller inte riktigt med!




Ikväll börjar Mia & KlaraSvt 1 Kl. 21.30

Radio programmet Roll On har blivit serie, ÄNTLIGEN!




Ta Hand om Dig!!
Kramar

Mål....

Marcus mål för den närmsta framtiden...


¤ Ta mera plats

¤ Stretcha mera

¤ Sluta Fjolla med sången!


Ännu en dag i musikalerna fantastiska värld...

Ännu en dag har gått i musikalernas fantastiska värld, nägra kråkor men även en hel del skönsång har kommit ut.
Ibland blir man nästan lite förvånad över vad som kommer ut ur truten på en. ingen teknik men skit samma.

Som min kära syster sa till mig: "Cyklar du långsamt så ramlar du, alltså måste du sjunga starkt för att det sak låta bra" Riktig klyftig syster jag har..... Tycker mycket om henne =)




I want to be a part of it, New York, New Yooooooooooork!!



Höstlovet är räddat, Stockholm, här kommer jag! Weeee...


Detta Marcus Gustafsson dirket från Händelserna centrum, Bjärnum!
Tack för i dag och på återseende!

image4

Jag Finns!

Nu finns jag....

Bloggen har blivit till en allt sötrre del i vårt samhälle och vill man vara hipp och finnas också för den delen måste man kasta sig in handlöst i bloggvärlden, Och det har nu även jag lyckats med. Inga magplask eller vidare skador har upptäckts hitills men det kommer säkert det med....



image1

Äsch, varför börja med att dega..... Del Rapport ur Marcus Göran Helmer:s liv. Din vän i bloggvärlden!

Nyinflyttad till meteroploen Bjärnum som ligger beläget ca 17 km norr om Hässleholm djupt i skånes skogar.
Man kan fråga sig varför, Jo för att plugga Musikal 1 år på Musikteater skolan. Jag trivs som fisken i vattnet även om vännerna hemma i Falkenberg och kaninerna på Liseberg fortfarande skriker i mitt hjärta. Finns jag fortfarande??

Blir nästan illamående av allt detta cyberskrivande, tar en paus.... Men jag är tillbaka, när du minst anar det =)


Ta hand om Dig!
Kramar Marcus

Välkommen till min nya blogg!