Genrep...

Precis avklarat genrepet, ett genrep med allt från småkatastrofer till hallelujarop...

Showen har verkligen fallit på plats och allt känns nu mycket mycket bättre.  Trist att jag missat två dagar nu på grund av min trasiga fot. "Köttiga" sångläraren malin tjepade foten igår så gick jag in och körde. Funkade helt okey. Gjorde samma sak ikväll med dock inte lika bra resultat. Trött på att vara hindrad av foten.... men vafan, Imon är det Premiär och då J***ar....

Med nyfärgat hår och borttagna mastodontpolisongerna dansar jag vidare.....

Puss

Trasig fot och inte mkt mer....

Klockan är återigen över midnatt och det känns som man borde stanna kvar i skolan och repa ännu mer....


Alla är trötta och halsarna börjar bli trötta även dom. Hur fan ska vi hålla fram till Fredagens Premiär?
Lyckades med att pirruetta mig till en trasig fot, Trasig och trasig, rejäl stukning iaf. Trist. Sitta still under genomdrag med svårigheter att gå är fan inte det Marcus gillar bäst.
Kan aldrig förlåta mig själv ifall den blir sämre.....Imon ska jag fan va uppe på golvet igen!


Så de så!


image176Blivit kallad till Audition på Liseberg för huvudrollen i årets företällning på scenen..... Kul!Lyckades kasta iväg ett SMS till min käre klasskamrat Lina inatt kl 04.48 typ. med innehållande text:
"Kan gå om du tar den vita micken? Varför sjunger vi? Varmt"

Snacka om att hjärnan arbetar på högvarv även nattletid när det gäller showen.....Skärpning!Kaj Pollack - Att välja glädje!


image177

Puss


Vadå?

Första akten är avklarad för första gången.....Vad hände??

1 Timma och 34 Minuter.......Tillåt mig att lägga av ett småskratt....hahahah Ganska så mycket att jobba på där!


Stoppa aldrig rytmen....vad fan....Niko och jag fick en gemensam BLACK OUT de sista 4 ½ minuterna på den 3 minuter långa låten... Herre Gud!

Premiär på fredag! Halleluja!


Svetten rinner och soppa med macka väntar...

Kavalkad av ingefärste och sena nätter...

Tänk att en vecka av att göra Ingenting kan gå så förbaskat fort....


Reste från Bjärnum med avklarat genomdrag med ljud och ljus, trött kropp och en sjuklikhet som låg på ca 70% i klassen. Nu är jag tillbaka med genomdrag med allt ikväll och ca 30% sjuklighet....Där inräknas min trasiga hals.
Har vart duktig och klätt mig varmt men ändå har halsen pajat. Försöker ta det lugnt men känns jobbigt ändå...
Denna veckan kommer alltså att innebära sista rep på allt som finns, en massa ingefärste så att halsen börjar bli glad igen och framförallt.....sena nätter....

Ikväll är det alltså dags att för första gången någonsin sätta ihop allting. Dagen har ägnats åt tekniska grejer, mic hit, mic dit, sort där o här.... sånt som man egentligen inte alls tänker på men som måste klaffa....

Sportlovet spenderade jag till viss del hemma i Falkenberg men till den största delen i huvudstaden. Det har varit en enda härlig Cafeturné.....täffat folk både här och där...trevligt värre.På Fredag är det premiär.....

Just a minute i bloggen....

Andra delfinalen är avklarad och så även 16 portioner chokladpudding!!

Fantastiska Bröderna Rongedal gick direkt till final likaså Sanna Nilsen som inte verkar kommit från flickrummet ännu..... Stora chocken är väl att Carola och Andreas gick till andra chansen och inte direkt till final. Grymt bra låt, men blivit för mkt rabbalder runt just namnen, trist. Höll på att kräkas när Svenska folket röstar fram bidraget kebabpizza bland de fem bästa..... Vart e världen påväg??

Alltid lite extra mysigt när melodifestivalen drar igång...Lördagarna blir lite mer speciella och nu har vi en lång tid framför oss av radioplågor. Härliga kräkreflexer kommer få jobba hårt....

Tvungen att lägga in kvällens bästa låt.....
 

Kyss
Ska in i salongen och köra alla nummer nu med orkestern innan vi får gå på lov....Snart så!

Färdigt!!

Ljus och ludet är satt! Halleluja! Känns som man spenderat varenda timma i den där mörka salongen nu.

Satte ljudet på min låt igår. helklass nummer och vet inte riktigt men när man minst anar det så kommer den tillbaka....den lilla jävla haren som vart borta bra länge nu. Tror det är när man plötsligt hör sin egen röst sådär konstigt... Hmmm....


En verkligen epedemi har drabbat skolan.....skojar inte när jag säger att ungefär 86% av alla i klassen och läraran har insjuknat. Allt från läskiga vita beläggningar på mandlarna till hög feber och hostattacker.... Fortfarande hållt mig fri från de mesta. Dock huvudvärk och öm hals men men...

Imon är det dags att börja rulla alla nummer med sång och dans förutom teaterdelarna, ska bli intressant om det blir det lugnt ett stressigt lov.Fick för nog första gången uppleva den riktiga bloggabstinensen inatt.... Skolans datorer har varit bortkopplade från nätet sen igår för att folk ska fokusera på showen.....Både på gott och ont, det har verkligen rykt i min bloggtarm...


En sak som vi diskuterat senaste veckan och som verkligen fått mig att fundera är att varför är det så at alla, vem man än frågar har varit inne i den perioden då man ständigt och jämt ritade have med solnedgång och några fåglar. Kunde även finnas en liten ö med enstaka palmer på. Har du också gjort det? Ja just de!!
Men varför gör vi sånt liksom? någon extra staie i vårt psyke?? Det tänkte han inte på den där Freud!

Typ såhär: image175


Imorogn bär det iväg hem igen... Saknar alla så galet mycket nu så ska bli roligt att komma hem. På Onsdag drar mathilda o jag till sthlm, ska också bli fantastiskt roligt!!


Puss

Heliga sovmorogn....

Två långa dagar i salnongens mörken med ljussättning av båda akterna...Dålig luft, låg konscentration och framförallt galet varmt.... Men nu e vi så klara att man äntligen få bege sig hemmåt och klockan är ändå bara 23.20..Hurra Hurra!

Hade tänkt skriva om lite annat som fjag funderat på ett tag men känner att jag inte gör det här o nu... Bästa av allt....SOVMORGON i morgon, till 10.30, Fan det finns alltså hopp om överlevnad. Repar även helgen och måste v'änta tills söndag för att få åka hem.... Saknar alla galet mycket. Och ser speciellt fram emot veckan i Stockholm med Mathilda. Systeryster here i come....


Puss


Bara tvunegn att sätta en en fantastisk bild jag nyss fann....

image173


Jesus finns......I Malmö!

Senaste dagarna har bloggen funkommligt legat i kåma, ialla fal för mig.....


Igår gick Nöjesteatern i Malmö ut med vilka som fått huvudrollerna i den nya stosatsningen Hich School Musical...Visade sig att Carro, David, mfl av mina kära vänner fått stora roller. Galet roligt. Grattis!

Även Malmöoperan släppte nyheter omderas stora satsning på Jesus Christ Superstar i Höst...länge spekulerats om vilka som ska få de stora rollerna....Nu är iaf huvudrollen satt. Herr palindrom Ola Salo skall spela jesus!
Finns ju faktiskt ingen bättre o kul för herrn att komma tillbak till Musikalscenen lite.... han skall även göra en nyöversättningen på manuset. Intressant!

 image172Idag är dagen då allt ljus på AKT I skall sättas....började vi 11 och har just nu (16.50) hunnit med ca 3....Härlig natt vi har framför oss....


Alla kanske inte vet de men haft ordentlig otur med mina kameror, senast gick den sönder i väskan hem till bjärnum från Jullovet.... Gaerahahaaaa..... Lämnades in på skitvaruhuset Ge-Kås hemma idag och fick beskedet att jag måste ha kastat den i marken typ o det skulle kosta 500 kr att bara skicka tillbaka den till leverantören och sen lika mycket som att köpa en ny för att laga den, kan ju inte stämma....åååhhhh
ska fan ringa sverker åström så han får slänga både samsung och ullared i den röda tunnan, typ 3:e samsung kameran som får en spricka i displayen....åhhhh emmigrerar snart!!


Imon är det den dagen då alla små äckliga kärleksfulla ynglingar skall pussas o ge varandra små fula presenter och kommentarer hela dagen. varför ha en dag för att visa att man tycker om någon. Oerhört fånigt, fan o folk e emot PRIDE!


Puss

Tekniken krånglar....

Bloggen har krånglat med mig.....försöker skriva nytt inlägg senare ikväll...

Vingklippt i ett slag....

Under denna dag som innefattat exakt 13 timmar i skolans lokaler har jag och nog alla andra i klassen kommit underfund med att vi har mer kvar tills den färdiga showen än vi från början trodde. eller hoppats på!

Den här veckan som är sista innan det härligt lovet skulle ju gå fort och smärtfritt undan, Är rädd för att jag misstagit mig även på den punkten. GALET MYCKET att göra!!
Hinner egentligen inte ens sitta vid datorn men har man ett beroende och läsare som törstar efter nytt bloggmatrial från mig så skulle jag sluta.....hahah


Kvällsrepen till 23.00 känns ofta mycket kortare än de 21.00, varför är det så?

Fotsvetten är starkare än någonsin och kroppen ömmar så en hemgång till den varma mysiga lägenheten är just nu en tanka som ligger mycket nära. Frågan är baar ifall Herr Explorer skall hålla mig fast i sitt järngrepp även denna dag.... Låt mig slippa!Kvällens rep har annars löpt på över förväntan, fått mycket gjort. Så som:

# Sytt lite på min finfina skjorta med krås på, (Det du Kålle, Kråsskjorta e ju aldrig ute. Eller? )
# Dansat igenom alla hel och halvklass nummer, endast dansat ( Hel delstämmor kvar)
# Satt min solosång sådär äckligt rejält! Bra inför ljudsättning på fredag!
# Satt Dödslyftet med Mathilda ( detta hör till kvällens absoluta höjdpunkt!)


Potatisgratängen där hemma ropar på mig distinkt, tar därför min trogne springare och far hemmåt.
Ses imon Herr Explorer!

image171

Biljetter!!

Vill bara slå ett sista extra slag för att alla skall beställa biljetter till "Vinnaren tar allt!?" och komma ner och hälsa på!!  
 Biljetterna tryter snabbare än vi trott men finns en del kvar så e ni intresserade är det bara att höra av dig...

Skynda skynda......

image170

Pirrig....

Helgen börjar gå mot sitt slut och Herr Sjögren har äcklat hela landet med sin Europasmör-låt....

Igår var det premiär för Melodifestivalen 2008 och som vanligt startades allt i Göteborg. Sveriges framstjärt!
Blandad kompott av låtar, allt från sockertoppsflickan Amy Diamond till Christer Sjögren....
Sen självklart mina hemtrakters stolhet..... Face-84..... Nästan beredd att försvara tjejerna lite för så mesiga o som dom var igår är dom inte vanligtvis, fan klanka ner På Wille Crafoord istället som lagt ner td på att skirva en låt om killar på vinden i en bus av hönsnät.... Kräckattack!!

Hade lite mys hemma igår med några vänner. Bland annat Tranås stolthet, Sonny Enell. Love Him!
Hemmabyggd pizza, vin och en massa struntprat så var kvällen gjord. Blev ännu bättre när Julia o hennes käre vän "Sumpen" stormade in i lägenheten efter en spontan trip till Köpenhamn.... Ville kolla deras promille i det tilläfllet!

Aktiv som jag är nattetid fick jag för mig att sätta upp alla mina foton på väggen, studenten, familjen, Liseberg, konserter, Ebba, Bjärnum, sommarteatrar, vänner m,m..... Slutade med att jag fick en dipp av alla minnen och idag saknar jag alla otroligt mycket....Kommit på mig själv sitta och skriva om ord här i bloggen hela tiden, väljer liksom Mycyket istället för att förkorta det till mkt ifall min kära mor elelr bror för den delen skulle lägga sin tid på att läsa det och inte förstå. Ville bara göra det tillägget!


Idag skiner solen över Bjärnum grå landskap...krokus och snödroppar börjar titta fram och man blir så där pirrig i hela kroppen....nästa vecka är det Alla Hjärtans dag....Måste ut o hitta någon att va kär i innan dess....suck!
Det är liksom solen som torkar upp allt vått på marken och det enda som ligger kvar är all sand sen i vintras. Två killar försöker ivrigt testa sina nya In-lines på vägen, men utan större resultat. allt grus fastnar liksom sådär härligt i hjulen så det bara tar STOPP! Härligt med vår!


Ut i solskenet springer jag nu...
Puss på er!


Helgledigt....

Spenderat 14 dagar i skolans lokaler utan längre tids ledighet än 12 timmar för sömn...


Stämmor fortsätter att trallas, koreografier fortsätter att nötas och Marcus blir allt tröttare. Ljuset har inte skymtats på många dagar men nu skall det bli riktigt skönt med en helg där man inte behöver göra mer än att bara va!


Mamma, Pappa, Barn....


Inställt Pga Sjukdom!

Imorgon var det dags för Jonas Gardell att entra scenen på Halmstad Teater för en extra föreställning sedan succén den 28 November!

Det blir tyvärr ingen föreställning imorgon...Påm hemsidan medelar han att han nästan aldrig ställt in pga av sjukdom men nu är det ett måste om rösten och hela han skall överleva resten av vårens turnerande.
Till stor besvikelse för mig och många andra men är även väldigt förstående....

Nytt datum 16 April!

Alltså blir det stämmrep imorogn kväll också.....suck men menKrya på dig Jonas!

image168

Ut ur dimman...

Föreställningen börjar allt mer träda fram ur denna dimma som funnits hittills.....Kul!Dagens har enbart bestått av sånginstudering idag och halsen är inte lika pigg som den var i går.... men men riktigt skitroligt att sjunga har det också varit.

Har även tagit hand om tre olika tidningar som kommit till skolan för intervju och reportage-skrivande. Även detta väldigt roligt.På Torsdag smäller det...Ska upp till Halmstad ett gäng för att se Jonas Gardell igen....Weeeee
"Tillfällig gäst i ditt liv" är en fantastisk föreställning, höga skratt varvas med seriösa grejer.Konstig stämning har uppkommit men orkar egentligen inte lägga enerig på det..... Bara trött på allt!Insnöad på denna brud just nu....
Puss

Badkarspojken....

image166

image167

Avgjort!

Så var det avgjort!Igår var det final på West End Star i Tv3. Rollen som Lady Of The Lake stod mellan Nina och Linda.
Nina har väl blivit till lite av en favorit för avenskafolket genom seriens gång.  Tyvärr kan jag väl säga att det blev även så. Fantastiska Linda som har den bättre rösten ( enligt mig) fick nöja sig med en andra plats.

Trött på allt där folket ska vara med och bestämma och speciellt när det gäller något så stort som en huvudroll på West End. Vad röstar folket på egentligen, den som är roligast eller den som har bäst röst och kommer klara rollen bäst. Hmmm.... Kan inte mer än att tycka det är trist.


image165
Fantastiska Linda!
Kul att se både Linda och Jenny på tv iaf.... Duktigare systrar får man nog fään leta efter.
Något som är kul att se är de barometrar som finns runt om på nätet idag, bla, GT och Tv3. De flesta röstade att Linda borde ha vunnit. Blir tokig! Hoppas iaf att Linda kommer gå långt även om hon inte fick denna rollen...Go Girl!


Puss!