Smaken just nu....


Det som fullkommligt förstörde min barndom......


 


Roligaste på länge...


Helt insnöad på låten för tillfället...- Emma vad gör jag i Badkaret?!

Jag har numera utökat min meritlista på saker jag gör under nattens timmar i sovande läge!

Som många säkert redan vet så är jag en Hejjare på att prata i sömnen. Tror jag har blivit noterad som bäste man i världen som kan föra en diskussion med mig själv samtidigt som jag snarkar och sover samtidigt. Har även gjort mindre utflykter från horisontalläget till närliggande rum för att där avlämna täcke eller dyligt.
Helt Fantastiskt!

Men inatt var natten med stort N.Marcus alarm går på som vanligt 07.30. Han stänger inte av det utan det ringer till det själv stänger av det. Emma blir fundersam. Liten stund senare upprepas samma mönster. Emma börjar nu fundera riktigt ordentligt!
Hon går därför upp för att se varför jag inte vaknat. Till hennes stora förvåning ligger jag inte i sängen, inte i soffan och inte i köket heller. Till slut och till sin största förvåning hittar hon mig........I Badkaret! Nerbäddad med dubbla täcken ett under mig för de skulle vara mindre obekvämt och ett på mig. Även två kuddar hade jag lyckats puffa upp under mitt huvud.

Jag har alltså någon gång under natten bestämt mig för att spendera mina sömntimmar i Badkaret som dessutom är på tok för litet för mig. I drömmen satt jag i en båt och var tvungen att säga farväl till mina vänner, där ibland även Emma. Blev mäkta förvånad då jag vaknade av att Emma lutade sig över mig och frågade varför jag låg där. Hur fan skulle jag veta det? Visste ju inte ens var jag var.... 


Emma: Marcus , Varför ligger du här?
Marcus: Hmmm, Emma, vad gör jag i badkaret?? 

Denna lilla incident finns även förevigad och skall så fort tiden tillåter dela den med alla er här.
Med stort nöje!

Louder than words....

Fantastisk låt.....


Dags igen....

Då var det återigen dags att spendera ca 12 timmar per dag i skolans lokaler. Både på gott och ont!

Satte igång med Vårshowen på riktigt idag med sånginstudering och danskoreografier. Nu känns det verkligen som vi är på väg. Till skilland från förra veckan då det bara var en massa information och möten typ.

Tillbringade helgen i Falkenberg och tog det bara lugnt. Umgick med min fantastiska Carro som tyvärr snart åker utomlands i typ 9 månader. Kommer bli galet tomt, Även om vi inte ses eller hörs varje dag så är det inte samma sak. Suck! Iaf, helgen var mysig och inte varje dag man köper godis för närmare 100 kronor. Fniss Fniss...

Tillbringade lördagkvällen med att Heja fram Linda till final i West End Star. Hoppas nu bara att Svenska folket förstår vad det handlar om och att just Linda får rollen i London. Rädd för att folket inte röstar av rätt andledning.
Båda är galet duktiga men Linda måste ju vinna.... Hejja Dig Linda!!
Missa inte finalen på Lördag kl 21.00 i Tv3 och Ring och rösta för gudss skull, Helst på Linda hehehe...image164


Pssst.....Glöm inte att boka biljetter till årets Vårshow!!

Vårshow!!

Boka biljetter NU!! Snabb åtgång...


image163


Tataaaaa...

Här kommer dom.... De fantastiska bilderna får den galna kvällen i det lilla kollektivet i Bjärnum.....      
    

image162 Puss
Vinnaren tar allt?!

"Vinnaren tar allt??!!", det är namnet på vårens stora show som vi sätter upp på Musikteaterskolan här nere i Bjärnum. Det kommer bli en orgie i stora frisyrer och skinnjackor. Musiken känner vi alla igen från 50 & 60-talet.
Så är ni intresserade att komma ner och se showen är det bara att höra av sig för biljettbokning.


Speldatum:
29 Februari
1, 7,8,9 ,14 & 15 Mars

Föreställningen ges på skolan i Bjärnum förutom sista helgen då vi flyttar in i stora salongen på Hässleholms Kulturhus!

För mer info: http://www.markarydsfolkhogskola.se/bjarnum/index.htmBer om ursäkt för att bilderna från helgens maskerad inte kommit upp ännu, kommer inom kort!

Stor förlust...

Världen har förlorat en av våra bästa och duktigaste skådespelare. heath ledger hittades död i sin lägenhet. Helt Galet. Han blev bara 28 år....

image150

Graaaaaaaaa

Kan inte mer än att bli förbannad över KENT:s vinster i alla kategorier som finns.....
Hårt jobb...

Veckan har i träningsperspektivet varit galet intensiv. Den tvättdagen vi hade förra helgen känns nu som bortblåst och mina tillhörigheter är nu alla fuktiga och en härlig doft av svett har infunnit sig.

Dubbla dans och FYS pass för att vänja oss vi "den hårda" världen som kanske väntar oss har vi fått testa på i veckan. Både på gott och ont. Även om jag trodde att kroppen skulle gå sönder i tisdags så är jag fortfarande isammansatt... Gästlärare i Modernt/Jazz, Henke, Ledsen att behöva säga det men tror ha var guds gåva till....ALLA! 

Veckan i annars har varit bra, trodde den skulle gå fortare men den har inte heller gått överdrivet segt. Lite sömn och mycket funderingar angående Vårshowen som sätter igång på Måndag.


Ikväll är det P3 Guld Galan, Kl. 21.30 i Svt 1. Det får man inte missa. Hoppas på bra liveframträdande och framförallt att rätt folk ska bli belönade för de grejer som dom gjort...

image149

Håkan Hellström släpper nytt album 26 Mars läste jag nyss med stor glädje på aftonbladet. Äntligen! Hoppas bara det är bra. Lite som första skivan.....Imorgon är det maskerad i kollektivet nedanför vår balkong, Roligt! Jag säger bara att jag ska återupprepa en klassiker från barndommen. Systeryster förstår nog!! Det innefattar helkroppsmålnng!! Weeeee....Missa för allt i världen inte WEST END STAR Imorogn Tv3, 21.00 Rösta fram Linda till lade of The Lake!!

Vårshows spekulationer

Endast fyra dagar kvar till kollationeringen av årets stora Vårshow!


Dagen har varit förhållandevis jobbig, men både Street och Modernt i dansväg, visst, dagen började med en sovmorgon men ändå. Skönt att få jobba igång kroppen ordentligt.


Ikväll har Micke och Rickard kommit hit för kläd och sysnack...... alla har sina aningar om vad showen ska handla om och vad som kommer att hända på måndag, men ändå vågar man inte vara helöt säker. En del bitar tycks ha fallit på plats ännu mer när vi fått lite mer info angående kläderna. Tror att jag kommer få en roll som lärare.... Hmm! Men som sagt, den som lever får se.

Sandra och Oscar har efter sökt till Liseberg blivit kallade, det tycker jag är roligt.


Klockan är mycket och börjar med FYS imon så nu ska vi hem och äta glass, rejäl uppladdning!

Puss

Uteblivit besök och hatisk dans....

13.00 Åhh äntligen stepp......

14.29 Gaaaaaaaa hatar stepp.......
Började dagen med att se en filmad föreläsning med Kay pollack om att välja glädje och att all irritation egentligen är onödig och påhittad typ. Att lägga energi på annat så, ja jag hatar väl inte stepp då.

Sånglektion nu så nya krafter....


Skulle fått besök idag men återigen kom det iget, tröttnar lite.... men men
Ps. Kom även fram till att det är Linas pappa som har pillat i min mun genom alla år......Världen är lagom stor!
Sjuk på sätt o vis

Det händer allt oftare att jag hamnar i den så kallade Youtube influensan. Helt oförväntat har man fått den. utan ens planerat det. kan fastna i flera timmar..... tiden springer iväg!Smakprov på dagens fantastiska upptäckter.....Är ett par år sedan, dock roligt att se....Programmet som förstörde hela min uppväxt, Skjut fågeln!


Roligast klippet på mycket länge.... Hahahaa

Äntligen Maribe

Tillbringade en av höstens regniga helger i Göteborg. Passade då på att göra ett besök på stället som ständigt är i centrum; STAGE! Kul att träffa alla vänner......    
   

Puss Maribe!


Palindromet

Fick nyss ett väldigt uppskattat samtal - Det var från en flicka från Stockholm. Amanda!Tvungen att lägga in snygga bilder på Herr Salo jag funnuit på den vida webben....

image137


image138
image139

Salem lalaaa

Fått upp ögonen för den gulliga killen med det enorma hårt...lyssna o njut...


Underground som bara den....

Vet inte hur många gånger som jag har berömt bjärnum för deras vackra natur, trevliga befolkning och taskiga väder men nu har jag kommit till en helt ny punkt, som jag inte riktigt uppmärksammat tidigare.

Bjärnum har även en hel del underground.-kultur, grafittimålningarna fulständigt börjar ta över byn, inte heller vanlig grafitti utan sådan som verkligen får folk att reagera och fatta tycka för riktig konst.
Vill varna känsliga tittare men detta är konst!!


image129

image130


Här får ni intresserade även ett smakprov från onsdagens Clowkurs.... Njut!

image131


image133

De nominerade är.....

Är alltid lika spänd när dena här tiden på året närmar sig då alla galor börja sändas, Guldbaggegalan, idrottsgalan, Rockbjörnen och inte minst Grammisgalan som gick av stapeln igår kväll i ett fullsatt Globen.

Salem Al Fakir utnämndes till kvällens stora vinnare när han kammade hem 4 priser under kvällen och inte heller oförtjänt för killen e riktigt bra på det han gör. Kvällens förlorare blev Sahara Hotnights (enligt media). Dom var nominerade i en rad utnämningar men vann inget, men vafan tänk på dom som inte ens var nominerade.....
Det som är allra roligast med galorna är att se de små rutorna med de nominerade i strax innan resultatet skall avslöjas....Alla har den spända och glada minen....tills beslutet kommer, en blir överlycklig och de andra fyra i rutorna bredvid försöker se sådär härligt glada ut även om dom inte vann...... men egentligen lysser stark känsla av bitter igenom..... Härligt!!

Som alla andra år släpper KENT och Winnerbäck sina album ett par månader innan galorna så dom är färska med låtar så dom alltid vinner, För dom vinner ju inte för dom gör något nytt spännande det är endast för att Svenska folket har fått det på rutin. Mår alltid lika dåligt då KENT släpper ett nytt album med texter om asfalt och marsankräm. Plötsligt faller alla svenskar i någon slags depprsission och alla tar genast fram oshyvlen och skär sig i armarna.....rätta mig om jag har fel...Läste nyss på aftonbladet.se

Ett stort antal diskuterande läsare var dessutom överens om att The Ark borde prisats.

- Att The Ark inte fick en grammis är inget annat än en stor j-la skandal, skriver hasselbacken.

- Skandal att inte The Ark vann något pris. Deras låt "The worrying kind" har man hört jättemycket på radion, skriver Karlberg.


image128
Heja Salem och Miss Li men kräk och tippex på gubbarna som borde lagt för länge sedan...Kom med nytt!

Puss


 

Back on track

Lika snabbt som ostbågarna äts upp tog det sköna och välbehövliga jullovet slut.
Lovet som hade innehållt ganska så mycket ändå
.
Partaj, Shopping, Skidåkning, Hosta, Julklappar, God mat, och en massa snö (observera Norsk!)

Var och såg Arn- Tempelriddaren med familjen sista kvällen på lovet, Sådär är väl mitt betyg, Funkar inte hela vägen med snygga riddare och vackra kvinnor som sätts i kloster och någon fånig berättarröst som man känner igren från filmerna i skolan om hur vätemolekylerna fungerar. verkade även som om rollbesättningen inte fungerat helt fullt ut heller. Mikael Nyquist, Stellan Skarsgård, Gustav Skarsgård och till sist, SVEN-BERTIL TAUB!!!
Vad gör herr Taub där mitt i medeltiden?? Annars kanske så snygg film, lite av Sveriges Sagan om ringen.....

Med nylagatand (dock inte hål) satte jag mig på tåget mot Bjärnum. Drygaste resan jag gjort, säger bara det....Suck!
Möttes av mina kära vänner med samma energinivå som 4 åringar som druckit på tok för mycket cola.....Saknat dom tokmycket!!
Sista terminen - Gäller att höja tempot lte extra om man vill vidare. Steppen hade sin premiär på skolan igår till allas förtjusning och kanske till Emmas och mian grannas stora Fasa! men men, Riktigt bra klang i betonggolvet på toaletten, åch då har vi ännu inte testat badkarlet ännu!   =)

image123

Temadag CLOWN stod på dagens schema. Morgan från Malmö som jobbat med olika clowntekniker hade kommit till oss för att göra oss lite visare inom just denna gren. Galet roligt har vi haft det, Tycker jag iaf. Sysslat lite med de tidigare så var inte helt nytt..... Men med rester av clownsminket och blåsor på mina små stepptassar tackar jag för dagens inlägg...... På återseende!!


Puss!


Året var 2007Årets:
Föreställning(ar):
Jonas Gardell- Tillfällig Gäst i ditt liv, Singing in the rain- Sthlm, We will rock you- London 
Konsert: The Ark
Nya vän(ner): Dagge, Maribe, Emma, Isak, Lina, Dobbie, Nina, Petter Helt enkelt alla Lisebergare och Bärnumsinvånare
Händelse: Studenten,
Happening: Natt-brändbollen
Nära-dödens upplevelse: Mik-tekniken
Låt: Uriel -The Ark Jag är kanin - Lisebergskaninerna
Film: Little Miss Sunshine
Dvd: Keillers Park,
Resa: London
Uttryck: Va e de då?? ÖÖÖÖL..................!!!! , Tacka vet jag RENT!
Maträtt: Emmas Tacopaj!
Roligast: Sommaren i Göteborg
Tråkigast: Ukraina i Eurovision Song contest
Uteställe: Stage
Site: Facebook
Bok: Jenny - Jonas Gardell, Vita Massajen
Skandal: 2:a långgatan racet
Sekt: Kaninum -Liseberg
Julklapp: VÄNNER-Boxen!!
Pinsamast: Trodde jag var ALT stämma i skolan...
Citat: "Det ser ut som att nån har spytt upp en transa här inne!" (Rikard om att det låg paljett-tyger i hela systugan.)
Bästa: Bjärnum och alla nya vännerna
Sämsta: Att det ständigt ramlat vatten från himmelen. Lämnat Mathilda, Caroline och Snuttan!

Årets Bilder:  

image124

image125

image126

image127