Hairspray - Ett måste!


Cinateaterns entre var fylld av förväntansfulla människor när vi kom dit.
Unga som gamla, kulturtanter med trätulpan på kavajen som ungdomar i mössa. En härligt blandning.
Jag hade aldrig tidigare varit på Chineteatern men blev glatt överraskad. En förhållandevis liten teatern i gammal stil.Liten salong med störra balkong. Röda insuttna stolar precis som det ska vara på teater.

Ridån går upp och föreställningen börjar.


Hairspray handlar om den lilla flickan Tracy Turnblad och hennes drömmar. Med sitt gigantiska hår vill hon inget hellre än att bli beröm och få vara med i tvprogramet "Corny Collins Show".
Men tyvärr tillhör hon inte den "rätta" mallen för att passa in i tv.
I Showen finns flickidolen Link, men som självklart är utom räckhåll för Tracy.
Rätt som det är får hon chansen och hon satsar allt och det går bra. Det är bara början av vad världen har sett av Tracy, Hon ställer till stora rubriker då hon tycker att vita och svarta människor ska få vara med på tv samtidigt, varje dag. Helt otänkbart om man frågar tvproducenten Velma.
På kvarsittningen i skolan möter nya vänner som får henne att inse att även hon kan dansa.
Tillsamans kämpar dom för varandras rättigheter till ett liv som dom bestämmer själva över.

Med hårspray och musik kan man lösa det mesta!




Jessica Heribertsson som gör rollen som Tracy Turnblad är helt fenomenal. Från första sekund charmar hon publiken och med en röst som får alla kroppens hår att ställa sig rakt ut. Flickidolen Link som Tracy är obotligt förälskad i spelas av David Lindgren. Sedan tiden i "Highschool Musical" är David van att höra flickorna i alla åldrar skrika, och det gör dom även i denna salong. I rollen som Tracys pappa ser vi Morgan Alling som med sitt enorma kroppsspråk får vem som helst att falla i skratt. Edna - Trays mamma spelas av Rolf Lassgård. En Lassgård som njuter från första stund. Iklädd klännning, byst och klackar gör en han oslagbar insats.
Helena Bergström spelar den lömske tvproducenten Velma och klarar sig tackvare att det inte är en stor sångroll.

Föreställningen är rakt igenom ett lyckopiller och som får vem som helst att vilja dansa och tjuta av glädje.
En ensemle som jobbar tillsamans och glädjen dom har på scen sprider sig ut i salongen. Känslan av att varje föreställning är unik är påtaglig och man njuter av vartenda dansnummer som ges. Snygg kostym, roliga lösningar på scen och bra musik gör Hairspray till en oslagbar föreställning!
Länge sedan jag såg något såhär bra i Sverige!

Så, har du inte redan sett den, gör det. Biljetterna har gått åt och vi kan alla hoppas på en Sverigeturné finns i planerna för gänget på Chinateatern!


 

 

Bilder lånade från Hairspraythemuscial.se





Kommentarer
Helen

Jag såg denna underbara musikal i lördags och det var helt otroligt! Hellst ville jag springa upp på cenen och vara med, alla kan väl dansa!? :D

2010-02-15 @ 15:00:59 | http://kallgard.blogg.se/
Helen

:) Var ni också och såg lördagsföreställningen på kvällen?



Ja visst är den, dessutom har du en av mina brdomsvänner på bild i din blogg. Inte illa.. :) Jossi och jag har kännt varandra jätte länge!

2010-02-15 @ 22:06:23 | http://kallgard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback