"Ola Svensson Superstar"

Göteborgs Filmfestival håller just i detta nu på för fullt.
Ett par dagar om året exploderar Göteborg i film och allt som hör där till.
Varenda liten biograf visar allt från storfilmer till tjeckiska dockfilmer. Det finns något alla helt enkelt.

För mig blir det för mycket att välja mellan när jag hysteriskt bläddrar igenom programmet, som är betydligt tjockare än telefonkatalogen som finns över Falkenbergskommun.

En film var given. Den nyaproducerade dokumentären av Stefan Berg, "Ola Svensson Superstar".
Kortfilmen som blev lite längre och som skulle porträttera en av landets största musikstjärnor. Ola Salo!
Låtskrivare och frontman i gruppen The Ark.


Som inbitet The Ark-fan sedan de slog igenom i början av 00-talet, har filmen varit efterlängtad. Även om filmen inte handlar om Ark som grupp så har Ola alltid varit en stor inspirationskälla för mig på många sätt. Dels sceniskt men även rent "filosofiskt".

Filmen är en varm skildring av Ola. Den Ola som man annars inte så ofta får se.
Den Ola som inte klär sig i paljettbyxor och gör extravaganska gester på scen. Utan den tänkande man som promenerar i skogen och funderar över livet och sin roll som fader och föreild.
Färgsprakande livebilder från scen skiftar hastigt till den rena motsatsen. Ola ensam i sitt skrivande på musikalen "jesus Christ".
Dokumentären ger en rättvis bild av den fantastiska man som Ola verkligen är. Bortom alla melodifestivalskandaler och konfettiregn.

Jag lämnar biografen nöjd och med en varm och nöjd känsla i magen.
Den fick mig att må bra och jag råder er alla att se den om ni får chansen. Den visas på några platser runt om i landet.

Men den 19 Februari kl 20.00 i SVT 2 i K-Special kommer dokumentären visas i sin helhet.
Missa inte detta!

Här är Svt:s trailer inför programet!







"Ola Salo, 31, står på toppen av sin karriär som ledare för popbandet The Ark. Han säger själv att han egentligen uppnått mer än han någonsin drömt om. Han har gått från smått till stort, från missförstådd småländsk poppojke till schlagervinnare i melodifestivalen. Hans stjärnstatus lyser starkare än någonsin och han kan utan problem leva på musiken. Men med bilden som han har skapat av sig själv, präglad av glädje, glitter och glamour, upplever han också att han målat in sig i ett hörn. Den offentliga Ola Salo rimmar inte alltid smärtfritt med den person han är idag, privat. Ola har låtit skägget växa och insett att han måste förändra sig själv inifrån. Första steget mot en ny identitet är att ikläda sig rollen som Jesus i Malmö Operas uppsättning av Jesus Christ Superstar. Men han tänker inte göra som Jesus – Dö för publiken. Han tänker bli lycklig"







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback