Matrix, Kill Bill, Byggare Bob

Jahaaa, då var premiärdagen avklarad som Riddare Rosentagg!

3 Föreställningar av olika sort. En stressad, en fantastisk och en hysterisk. Ungefär  så! Det är alltid lika förvånande att höra vad som kommer ut spontant ur munnen när man såtr på scen, därav dagens rubrik...
Är allmänt nöjd med dagen och det var roligt att köra inför så mycket folk. Hade även värsta dreamteamet med mig på scen: Dagge, Johanna, Iris och Malin, Go Girls!

Den grymma stämningen berodde självklart på alla kids som hade kommit för att se hur det skulle gå för riddarna i kampen mot trollkarlen och häxen men även för ett gäng av de finaste människorna på jorden som jag känner.

Svante, Jenny, Linnea, Hatti, Robin, Linda och Lina..... galet roligt att ni kom och det var ett otroligt stöd att ha er i bänkraderna. T a c k !
Nu är jag helt avtrubbad och käner mig som när jag var sju år och hade spelat fotbol en hel dag. Trött och mör.
Imorgon väntar det en ny spännande dag som Rosentagg....


Får även finbesök imon, det ska bli roligt!
Kram från Fiola och mig!

Rosentagg.....

Ett par dagar utan underättelse till bloggen.....

Idag är det dagen D.
Idag är det nämligen min tur att axla huvudrollen som "Riddare Rosentagg" i kaninmusikalen på "Lilla Scenen" på Liseberg då såklart!
Ska bli riktigt, riktigt roligt, har även med mig värsta dreamteamet på scen! Tjooohej!


Blev igår uppringd av Hallands Nyheter, Tidningen hemma i Halland. Dom hade tydligen blivit tipsade om att jag skulle spela just huvudrollen och var intresserade av att göra värsta reportaget om just mig. Gaaaaaaaaaaaaaaaa Skrämmande om något. Någon kvinna hade mailat in och tyckt de.... Hmmmmm

Ja ja, slänga i mig frukost och och iväg till parken...... Här ska de Koppetikoppas!!

En vanlig dag...

På schemat var dagens färg Gul.....

Alltså hade jag en av sminktiderna, och tro det eller ej, den tidiga. 11.30-20.00. Härliga tider!
Dagen började hastigt med två paniksminkningnar sisådär 2 minuter efter vi öppnat. Så ska de va!
Vädret var finare idag än tidigare dagar så var nog aningens mer folk i parken och de märktes även hos oss. Barn ramlade in och även ett gäng med glada damer från grannlandet Norge. ca 40 åriga kvinnor med hysteriska skratt skulle bli små kaniner, Otroligt roligt hade dom, inte jag, förstod inte ett ord vad de sa och det hade dom änu roligare åt.

Hade med mig Iris och Jenny på dagens pass, härliga flickor Vad som helst kan hända i dess närvaro....

Liten sammanfattning av dagen i bilder blir det......snart lovar...

Avslutade dagen med en öl och god mat på STAGE. Sedan en mycket njutfull stund på vagnen hem med älskade Sambon Hatti.... 


Ses!

Fröken Eliasson o jagDagen har varit ledig och en enda lång fikaurné...


Nora Eliasson, bruden som jag i typ 4 klass träffade vid ögat med en kapplastav. Efter en mycket vild och brutal jakt genom hela skolan fick hon till slut tag på mig borta vid fritids lokaler och drog mig i håret som bara hon kunde.
"Haa, kändes knappt", tårarna började rinna... Samma kvinna som ett par år senare hatade allt, gick runt med tröja där det stod "BÖG" och lågt sittande boxarbyxor. Inget kunde styra henne!

Lite småskönt att möta henne idag över en fika och uptäcka att det inte alls är samma tjej. Det blev till en hejdlöst rolig stund med diskussioner och gamla bortglömda lasspolare och fåniga incidenter.
Var både roligt och fruktansvärt jobbigt att minnas tillbaka till allt.....

Kommer bli många skratt ihop i sommar....


Nyupptäckt...

Helt ovetande om en grym kunskap...


Man stöter ständigt på grejer som man inte hade en aning om. Speciellt om människor i sin egen närhet. Det kan vara att någon har en kapsylsamling hemma i källaren på typ 6000 kapsyler ( som jag), att någons högsta dröm är att öppna en butik där man bara säljer stenar eller som i detta fallet. Att man hittar en flicka som är helt full av kreation och galet duktig på att teckna och måla.

Sannie, 18 årig tjej från hemstaden Falkenberg, lärt känne genom olika teatersammanhang. Fantastiskt duktig på scen är en självklarthet men när jag fann detta i hennes blogg kände jag att var var tvungen att sprida det vidare.

Med tillåtelse av Sannie fick jag dela med mig avhennes alster.....
www.metrobloggen.se/sannieDet "Flyter"...

"Vatten, stan e full av vatten"......


Ja.. regnet faller från en klargrå himmel. Känns sådär. Våta löv får mig genast att flaschbacka tillbaks till tiden hos dagmamman då man kommit in efter lek ute i skogen. Fuktiga regnkläder i torkskåp, Doften man aldrig glömmer!

Suttit i sminket på jobet idag. På exakt 8 timmar hann vi med att sminka.......2 barn. Eller rättare sagt det kom bara två ynka barn som ville bli sminkade. Regnet vräkte ner och uttråkade föräldrar vankade förbi i sina färgglada regndressar.
Det har alltså bara varit att sitta idag, Öva lite Air-brusch och så, Som tur var hade jag Dagge och Iris med mig. Men Men, Hoppas att vädret snart blir bättre så att sminket och resten av parken börjar leva igen.....


I don´t want respect I´d much rather have fun....

Två män skjutna...

Idag vid 16-tiden, alltså mitt på blanka dagen blir två män nerskjutna i Centrala Göteborg. Det var på Vasagatan mitt i Centrum som det inträffade. Blir alltid lika förbannad och smårädd när något sånt här händer. Självklart har jag ingen aning om det finns några faktorer som ligger bakom dådet men ändå är det fruktansvärt.

Ska man inte kunna gå säker någonstans?

Igår, Midsommarafton skedde nästan precis samma sak. Två mänskottskadades på Hisingen....

Två män är nu anhållna för mordförsök och skall höras om det inträffade..... Fy fan....blir trött!

Ride my wildheart....

Dagen har varit speciell......mycket speciell..

Eller rättare sagt kaotisk. Sen ankomst till jobbet tillsamans med Dagge ledde till en tillsägelse som hette duga. 
Show på Lilla Scenen. Var ett tag sedan så blev återigen lika chockad... men fantastiskt roligt.
Koppetikopp.....Koppetikopp

Gårdagen genomfördes under kontrollerade former. Fest med gast och kaniner i det otroigt mysiga kollektivet. Mycket folk och alla var glda. Fick dock aldrig in den riktiga känslan av Midsommar.

Tillbringat kvällen med Dagge och Jenny hemma i soffan. Thaimat, ostbågar, godis och cola var även de medräknade. Skönt med en kväll med bara mys och allmänt prat om vitt o brett. (kändes som ett vuxet uttryck) Hahaha--


Ja ja, job imorgon igen så nu är det dags att "Titta lite på kudden".

God Natt!Ps. Det finns ngon som gör mig glad =)
 


Glad Midsommar!
Vill bara önska alla en riktigt trevlig Midsommar!


Dagen efter Depparedagen...

Så var det över....


Höga tankar om os själva och lättplanerade vinster. Så låter det alltid när Sverige ska ställa upp i något. Om det är som i fotboll eller Eurovision Song Contest. Nej idag är det verkligen dag efter depparedagen.
Zlatan
tappade bollen och Sverige var inte bara tunga i fötterna igår.

Kan hålla med om att det kändes lite småfånigt att bli knäckta av ett lag från ett land där det är snö året runt och där det ser ut som alla i läget är mellan 7- 12 år. Herre Gud!

Allt hängde på Zlatan, fattade aldrig varför, man e ju 11 pers på plan av en anledning, Nej nu är det över, Konstaterat. Det blir inga fler ordlekar på tidningarnas framsidor, så som; Zzzuperbra Zlatan eller Där Zatt den....Suck
Ska ut på en fika med Maribe idag. Trevligt, inte tröffats på mycket länge.... Ikväll blir det antagligen bio om det blir som vi tänkt.... eller ja. The Happening sår på schemat!
Halvgrått och ganska så trist väder öer staden idag.. jaja hoppas det blir bättre tills i natt då jag ska gå över alla gärdsgårdar och plocka massa blommor, Någon som ska med?

Boys are back in town....

Äntligen....

Efter ett inte kalastrevligt läkarbesök är jag nu tillbaka i hemmet i Göteborg.
Läkaren hittade massa grejer, just nu är det mina trasiga lunggrejer som är dåligast. Inte heller jättebra värden och borde bli bättre.... Slutsatsen på alla prover var typ att;
ja, det var väl bra men du borde va bättre för din ålder och kroppsbyggnad!!Ikväll är det mys här hemma i Psyket, för tillfället med fotbollstema.....snart kärleksfilm!Hemma!!
 


tick tack tick tack...

8 timmar på landet......och jag har redan tröttnat.


Hunnit med en del av de jag skule ha gjort här hemma men ska till läakren imon. Dagen har gått så fruktansvärt långsamt idag. Förstår inte varför.....
Imon reser jag tillbaka, Weeeii....  Redan inplanerad myskväll med film, godis och kanske ett glas vin hemma i psyket...Satt i telefonkö till Malmöoperan förra veckan i över 35 minuter utan att komma fram. Biljetterna till vårens föreställningar av Jesus Christ Superstar är det självklart som kallar. Har nu ordnat 5 biljeter över nätet istället.... orkade inte sitta i telefon.Blixtvisit

Besöker hemmet i Falkenberg ett par timmar...

Måste hinnas med under denna vistelse:

¤ Läkarbesök - Nu får det vara nog, Laga halsen min!

¤ Ge-Kås, Ullared - Nödvändiga inköp

¤ Banken - Vuxengrejer som måste fixas

¤ Vännerna - Umgås helt enkelt


Saknar Götet och det som finns där men säg det inte för högt till mamma....

Inkommande

Inkommande samtal kl 00.58.....


Marcus är för närvarande en av de gladaste killarna i vårt avlånga land. När man minst anar det så... Hahaha..
Göteborg är fantastiskt, jobbet funkar skitbra, vännerna är grymma och livet fullständigt leker...
Kan inte bli bättre!!

Möte med en man...

7 minuter till att sexans vagn kommer....

Satte mig i solen med musik i öronen och väntade. Ser en kort lite äldre man på avstånd. han prata och muttrar ganska så högt för sig själv. Jag tnker för mig själv: " Kom inte hit, kom inte hit, jaha , han kommer hit...."
Blitr alltid lite småttnervös när folk ska spontanprata.

Mannen kunde ha vart i 60 års åldern. Med trasigt ansikte efter ett fall i backen, blodig skjorta och en frän doft av sprit som infann sig satte han sig på bänken bredvid mig. På huvudet hade en en orange/grön mössa som liknade en morot. Tror det är en reklampryl man kunde få av matföretaget Knorr för ett tag sedan. "Fan du, grabben, Livet är inte att leka med" sa han med lite lätt irriterad röst. Kände mig halvtvungen att samtala med mannen ett slag så lät musiken spela i ena örat och tillät mig lyssna på mannen ett slag.

Han hade nyss förlorat kvinnan han älskade mest i hela livet och efter det hade det inte gått speciellt bra. Han kände sig ensam och totalt utelämnad efter han fått problem med drickan som han kallade de. Så borta men ändå så jäkla bright!

Det blev till en trevlig stund av samtal om hans älskade och uppmaningar om att jag skulle njuta av livet och ta vara på de jag älskar nu när jag kunde. "Efteråt är det ingen idé att säga att man tycker om någon" sa han och suckade.

Han hann även berätta att dagens ungdomar borde passa sig och veta lite mer ut och att vakter på alla stadens köpcenter borde få lite smörj. Men absolut inte för mycket.... Hahaha

Vagnen kom och mannen hoppade på samma vagn som jag. Helt tyst under resan tills stationen Brunnsparken, då han reser sig upp, tackar för ett samtal som ingen annan aldrig ger och berättar att han minsann ska njuta av livet. " Sexpack i solen, de du! Hej På´re" Så ringlade han ut genom dörrarna.

Helt fantastiskt möte men ändå lite skrämmande!


Fields of gold...

8 dagar i Sveriges Framstjärt...

Nu har jag varit fast boende i psyket och Göteborg i lite mera än en vecka och det käns helt formedablet bra!
Jobbet har börjat på allvar och så även alla aktiviteter runt omkring. 3 dagar har gått av intesiva rep på Lilla Scenen och kanin musikalen "Riddare". Nu var det dags för ig att repa in huvudrollen. den härliga mannen: Riddare Rosentagg!
Det har varit tre dagar av ständigt skuttande med käpphästar och sjungande. Deta har resulterat i sliten hals och ohygglig träningsvärk.


Hatti är även hon inflyttad i psyket nu. Till en viss del iaf, bar grejer upp och ner ett antal gånger igår, men nu så är allt klart. Så efter en visit i Falkenberg kommer hon tillbaka imorgon.Halva stan är avstängd de dagar Svergie spelar boll. Vagnar måste gå andra vägar och ingen går därifrån oberörd.
I parken kommer familjen Svensksson ut och alla är glada. Tills den sista tilläggsminuten.... Vi förlorade!


Marcus är galet glad och livet leker!

Förresten har jag återigen snöat in på Eva Cassidy och hennes Fields Of Gold!

Bilder till bror o hans kjoltyg...

      

     

Goda Vibrationer....Jag sitter i sängen med datorn och myser.....

Min dator vill inte riktigt samarbeta med nätverket här i psyket så Svantes dator är en bra grej att låna. Tack ska du ha gubben!

Marcus har varit ledig idag och tagit det fullstädnigt lungt. Suttit på uteservering och myst och träffat min blivande SUSBO Hatti. (SUSBO = Sambo Utan Sex) Länge sedan vi umgicks och saknar det rejält. Vi har storslagna planer angående inredningen här i vårt blivande hem. Weeeeii....


Solen ska tydligen börja avta nu de närmaste dagarna.... bävar lite för att det ska börja blinka ljus och låta skrämmande ljud (åska) snart..... För som vi alla vet så är det ju
Fisk
Hår
Lakris
Åska
som är orsaken till all ont som finns runt om i världen. Usch....


Tog en veckas ledigt i sommar för att eventuellt kunna åka upp till Stockholm under PRIDE-Festivalen men sen när kontraktet skulle skrivas så ångrade jag mig i sista sekund. Men nu har jag bara fått en arbetsdag just den vecka så funderar seriöst på att åka upp iaf. Är ett gäng som skall upp och hade vart förbaskat roligt att fälja med....

Idag avslöjades de artister som skall vara med på allsången på Skansen i sommar. Håkan Hellström, EMD, Magnus Uggla är några av dom. Även Vocal Six med min sånglärare Stefan från Bjärnum ska vara med. Ett gäng grabbar som sysslar med en form av barber shop muisk, typ samma som The Real Group. Kul att se dom där... 

Vocal Six, TV4 , " Good Vibrations


Klart slut.....

Får inte hända!

14 familjer har misst sitt hem...

I lördags utbröt en brand på området Hjortsberg hemma i Falkenberg. När larmet gick hade det börjat brinna av okänd anledning i en lägenhet i ett av de störra lägenhetshusen bredvid ICA. Familjerna i huset fick utrymmas och från gräsmattan nedanför såg de hur hela huset försvann i lågorna. Man trodde att man skulle kunna rädda några av lägenheterna men så blev det tyvärr inte. Det som har hänt är fullständigt fruktansvärt .
Mina tankar går just nu till alla de drabbade...Ge mig arsenik.... Bapabaaaaaa

Värmen gör att jag inte kan sova, men hemma, det är jag....

Två dagar på jobbet med smink. Igår var premiär och ganska så nervöst men gick bra. Gick ännu bättre idag med lite vana inne... Fjäril, katt, tiger, prinsessa, tjooohooo...

Gick genom staden påväg hem, njöt till fulla av folks höga skratt, öl och uteservringar.... fantastiskt!
Frågat massor av vänner och alla är rörande överens om att nu är sommaren verkligen här.


Så har det där EM börjat, har aldrig riktigt fattat det där med stora sportgrejer som sänds i TV. Visst hade säkert en period i sisådär 15 års ålder då jag också tittade febrilt, men va fan... varför sända allt, verkligen allt så att alla andra som det inte rör i röven ska också få en rejäl dos. Har aldrig vart med om att tv sänt The Ark konserter i sisådär 4 veckor under sommaren. Det hade vart något!

Imorgon är det dags för Koppetikopp, Härligt! Måste ha kraft till de, därför väljer jag nu att titta lite extra på kudden, klockan är trots allt 03.00....


Känner ingen som helst sorg för Göteborg...

Psyket kallar....

Yoggi Yalla, Racingteamet, har en skåpvagn,  I där finns mitt liv....

Inom 4 väggar av hårdplats finns det välförvarat, allt från tops till påslakan. Sedan i Lördags då jag med stort vemod lämnade dels sambon Emma men främst hela byn Bjärnum har det funnits där. På avstånd typ...

Idag bar det av mot Göteborg och Gamlestads Torget 23, adressen där min nya lya ligger. Lägenheten med balkong och 140 kvadratmeter at leka på... Helt fantastiskt! Så med en kropp som är brännskadad av solen på ungefär nivå 6 av 10 körde Snuttan och jag dit. Även idag var det galet fint väder....

Gick hyfsat fort att få in alla grejerna i lägenheten med hjälp av Svante, min kära företrädare och även grundare till Psyk 4:an.. som då lägenheten kallas. Varför? Jo för vid första gänget som bådde där fanns det 6 st Playstationspel på 4 pers...där av Psyk4:an eller psyket som det kallas i folkmun.

Även hunnit med min uppsminkning på Liseberg, måste göras för att få sminka ute i parken som jag ska göra på fredag, spännande.... Gick bra fast fjärilen är fortfarande ett objekt jag inte tycker speciellt mycket om.


Imorgon är det dags för årets studenter att springa ut här i stan. Fatta!?, Fär exakt ett år sedan var det jag och min klass. Blir med en viss ångest som jag står där och se de lyckliga människorna skåla i champagne och få blommor till tusen. Ska minsann gratta mina vänner så dom tål.... Ja ja, dags att sova... Tack du som läst....

 Puss


Sommar, sommar, sommar

Temperaturen är nu galet hög...

Solen skiner och sommaren är verkligen här
. Det är nu vår stad vaknar till liv. Glassbarer öppnar, måsarna skriar, folk pressar på stranden till huden blir alldeles rött och fnöskigt. Härligt!
Nu känns det att man är hemma!

Mitt fönster är öppet och doft av sommar finns överallt, nyslaget hö och fåglar hörs, trots att det är natt är det inte speciellt kallt. Nu är det bara Allsång på skansen som behövs. Spellistan är redan utbytt mot de gamla dängorna med sommartema.... Nu Känns det..... Sommaren är är!

"Ännu rullar kulorna på skolgårdens grus...."

image211

Solnedgång över sjö i Markaryd.                                                            Foto: Marcus Gustafsson