1:a AdventDet är äntligen dags att tända det första ljuset.
Jag tycker det känns som att vi precis slängde ut granen och sopade de sista barren under mattan. Året har gått otroligt fort och mycket har hänt. Men nu är det alltså dags igen. Utanför fönstret yr snön och kylan biter i kinderna. Härligt! Låt det fortsätta så månaden ut.

Förra året spenderade jag större delen av december och julen i Thailand! Det var helt fantastiskt att få svalka sig i klarblått vatten och äta gudomligt god mat. Men jag saknade julen. Saknade familjen och allt mys som ingår i julfirandet. Det var inte riktigt samma sak med glittergranar vid poolkanten även om det också hade sin charm.

Så i år kan man säga att jag har dubbelt att ta igen.
Och jag har gått ut hårt...

Dagen har spenderats på stan med Mikael och Emma, de två fantastiska människorna som jag bor ihop med.
In och ut ifrån olika affärer, påsantalet ökade affär efter affär. En härlig fika och vidare till min forna arbetsplats. Liseberg, som vid den här tiden på året är kladd i över 5 miljoner små ljus som utger en fantastisk syn.
Doft av glögg och brända mandlar, kaniner i vinterutstyrsel, röda näsor som kölden själv färgat.
Julallsång med Lotta och gäster.
Tillslut så avslutar vi dagen med levande ljus, lussebullar och pepparkaksbak. Jag mår så bra just nu och fullständigt älskar livet. Blir lite gråtig när jag tänker på de!

Hoppas ni alla fina där ute mår bra!

Hur har ni firat första advent?Tankar i advent


Det finns så mycket värme och kärlek runt omkring oss.

En dag som denna kryllar stadens gator av människor som är i full gång att förbereda inför julens intågande.
Stjärnor och stakar ger ifrån sig ett varmt ljus ifrån så gått som alla fönster.

Jag ser folk skratta, även om stressen tar överhand så finns det nästan alltid tid för ett leende. En kram och ett par värmande ord. Det är något som jag lärt mig genom åren... man hinner iallafal säga hej och bjuda på ett leende.

Men, längst med gatorna i centrum sitter det människor. Dom ber, ber för några futtiga kronor och hopp om en något bättre och humanare morgondag. För dom spelar det ingen roll att det är första advent. Dom tänker inte på att skaffa mossa till staken, att årsglöggen ska inhandlas innan den tas slut som alltid eller att allt måste vara så där "perfekt".

För mitt i all denna stress och hets om klappar och mat så har vi ändå varandra och det tror jag man inte får glömma bort. Man kanske ska ägna lite mer tid åt dom man tycker om vid den här tiden på året.

Varje dag drabbas människor runt om i världen av sjukdom, skador, sorg m,m.
En önskan som står högt på min lista till tomten i år är att alla mina nära och kära ska få må bra och att dom ska få vara friska. 

 

Jag tänder min nyinköpta stjärna och hoppas att de där
tre vise männen hittar hit hem till mig.Men istället för guld, rökelse och myrra
skulle jag kunna tänka mig: Pengar, Kärlek och en liten Ponny!

 

Må Väl!
Wilma & Jag
Fredag 26 November 2010


Sådär, då var premiären av "Blues Mothers" avklarad.
Vi är ett riktigt bra gäng som gör showen och jag ser verkligen fram emot perioden med föreställningar varje vecka som vi har framför oss. Tillsammans med Anna, Lagaylia, Jeppe, Annika och Helena gör vi i klassen ett grymt bra jobb och det är en riktigt bra och underhållande show. Lät lite kaxigt kanske men men...

Tack till alla på Lundström Nöje och alla som är inblandade i Blues Mothers!

Nu handlar det bara att fortsätta i vardagens lunk på dagarna...
Som nu, balett! Hepp Hej!


"Side Show"

Broadwaymusikalen "Side Show" har kommit till Sverige.
Efter en bejublad premiär i Falkenberg är dom nu ute på Sverigeturné.

I musikalen får vi följa de siamesiska tvillingarna Daisy och Violet Hilton som är sammanväxta i höften. Tillsammans med andra kannibalen, den galna clownen, spåkvinnan mfl underhåller dom för sin överlevnad.  En dag blir tvillingarna upptäckta och ger sig ut på en resa som kommer förändra deras liv. En musikal som handlar om kärlek, utanförskap och med den ständiga frågan, Vem är normal?

För mer info om biljetter och turnéplan klicka er in HÄR!Fler foton från föreställningen kommer inom kort...


Max - En Cirkus Av Pop

Max gjorde årets sista spelning inför ett fullt Valand!
Stämningen var på topp, Max var taggad till tänderna och alla hade en riktigt bra kväll!
Blues Mothers!


Snön har fallit över Göteborg i natt men ordet Kaos skulle jag inte vilja använda.
Advent och jul närmar sig och i helgen är det tillåtet att framställa mys påm högnivå.

Idag går vi in på Eriksbergshallen och börjar intensivrepa införe torsdagens premiär av Blues Mothers!
Det ska bli oerhört roligt att få träffa alla som vi ska jobba med, tekniker, bandet, Anna, Jeppe, LaGaylia mfl. Tror vi kommer göra en sjuhelvetesbra sho tillsammans.

Återkommer!

"Le Kid" i Melodifestivalen 2011


Snart drar den igång ännu en gång...
Schlagercirkusen som när den väl är igång känns som att den aldrig tar slut.
Delfinaler, omröstningar, jokrar hit och jokrar dit. Till slut ska det tas fram en vinnare, vissa älskar den, de flesta hatar den. Hyllas i Sverige, nobbas utomlands och så blir allt ett Fiasko enligt löpsedlarna!

Men blir det ändring 2011? Inte på alla punkter kanske...
Under hösten har det skvallrats om vilka artister som ska ställa upp och vilka som ev är aktuella.
Christian Whaltz, Melody Club och Danny är några av de artisterna som tycks vara klara för nästa års tävling.

Men idag släpptes det glädjande budskapet!
Bandet LE KID ställer upp med ett bidrag. Vilket jag tycker är helt gudomligt!Bandet har tidigare släppt två låtar som gått varma runt om på landets radiostationer.
Jag har tidigare sktivit om just Le Kid här i bloggen och försökt att uppmärksamma er om att dom kommer slå världen med häpnad, och det är nu det händer!

Johanna är en fin vän till mig och vi gick samma utbildning det första året innan Le Kid tog över henne på heltid. Bra gjort! Så nu är det bara att vänta till våren kommer och låta sig förföras av Le Kid och deras fantastiska scenkonst!


Le Kid
Jag slutar inte tjata för det här är verkligen bra skit!
Så har ni ändå råkat missa Le Kid så lyssna in dom här nedan.

Hepp Hey!
"The Wild Party"


Imorgon är det premiär för musikalen "The Wild Party" på teater Aftonstjärnan, Lindholmen
här i Göteborg. Det är Riskteatern som sätter upp denna Broadwaymusikal som hade premiär 2000 på Broadway.
Det är en fartfylld förställningen där vad som helst kan hända...

Biljeter finns att köpa på ticnet.
Ta chansen att se bra musikalartister och fantastisk musik!

Gillyanne Kayes - Workshop i sång


Under två dagar den här veckan fick min klass och jag besök och den enorma förmånen att ha workshop i sång tillsammans med sångexperten Gillyanne Kayes.
Gillyanne är en av de största inom sång och Estill-tekniken som vi använder oss av i skolan. Hon bor i London där hon arbetar med alla de stora musikalartisterna och hjälper dom inför auditions och andra framträdanden. Hon har aven skrivit böcker om hur rösten fungerar och gjort många studier inom just detta ämne.

Klassen presterade oerhört bra och att kunna höra en skillnad efter bara 15 minuters jobb tillsammans med Gillyanne var oerhört intressant. Hon kunde allt och hade även tips för alla små problem och frågor vi hade inom sången.

Här kommer några bilder från dagarna...


 


"MovieMix"


"MovieMix" heter årets Höstshow på Musikteaterskolan i Bjärnum.
Det är tre år sedan jag själv stod på scenen där och jag vet vilken härlig stämning det är att vara i showperiod. Kläder ska sys, dekor, byggas och stämmor sitta som berget.
Årets show är en två timamr lång blandning av härlig filmmusik. Allt från de gulligaste kärlekskomedierna till de ruggigaste skräckfilmerna...

Jag har fått uppdraget att dokumentera showen i år, vilket jag tycker är fantastiskt roligt.
Är just nu mitt uppe i redigering av alla foton som togs under torsdagens genrep. Ska bli spännande att leverera alla foton och se vad årets klass tycker.

Här är några samkprov!

Det var en gång...


När jag var hemma i Falkenberg i helgen så passade jag på att
ta mig ut i en av pappas skogar en sväng. Helt tyst och oerhört vackert.
Nästan som i en saga...


Fuck Off
Randig KattKatten som inte är min men som bor i mitt hem tillhör nog numera toppen av de mest väldokumenterade i landet.
Den är ganska mycket orangeröd, lite vit, ganska så randig, ibland snäll men oftast full av energi... Ibland lite för mycket!
Blues Mothers!


I höst kan ni se mig och några andra av mina kära klasskamrater på scen igen.
Den här gången är det inte bara här i Göteborg, Eriksbergshallen, utan även i Globen, Annexet i Stockholm.
Det är Lundström Nöje som presenterar årets stora julshow utan det minsta lilla jul. Vi har kastat ut alla plastgranar, krossat alla röda kulor, smält all snö och gömt undan den redan så uttjatade julmusik där ni aldrig kommer hitta den. Istället blir det någon helt annat som ni sent kommer att glömma!

Det ska bli fruktansvärt roligt att göra den här showen, Tillsamans med LaGaylia Frazier, Anna Sahlene och Jesper Sjöberg ska vi i klassen få folket att slå klackarna i taket och skapa hysteri.
Jag hoppas på att få se många av er där ute i publiken! Vi ses!

För mer info om showen och bokning av biljetter, Klicka in här!

"Från den högoktaniga filmen Blues Brothers har vi stulit den bästa musiken, smugglat in några personliga musikfavoriter och förädlat bröderna till tuffa, moderna och glamorösa kvinnor. Bakom solglasögonen gömmer sig Anna Sahlene och LaGaylia Frazier –BluesMothers. Ständigt på flykt undan lagen har de sitt tillhåll i Eriksbergshallen i jul. Följ med till 70-talets Chicago där Blues Mothers röjer med finess och ett tungt artilleri av soul och blues.

Kapellmästare Rickard Åström styr sina underhuggare med järnhand. Organiserad brottslighet i form av 5-mannaband, kör och blåsare gör att Ostindiefararen Götheborg får stärka förtöjningarna vid kajen utanför! Vi ber er också vara uppmärksamma på den efterspanade Jesper M Sjöberg, senast synlig runt om i Sverige som ”Big Bopper” i musikalen Buddy Holly. Indikationer finns på att han kommer att bryta sig in i showen"


 
Vardag
TreiRad

Hel(l)sinki - LIVEHåller samma ställning på samma café i samma stad...

Försöker läsa finska ord tyst för mig själv. Fnittrar till ibland. Kajkilajnen, Miesten WC Yläkerrassa?
Fattar ingenting men anatar att det har med en toalett att göra...

Folk kommer folk går, men han känner jag igen.
Vafan gör han här? Ska han söka roll i Kristina? Isf är det fusk, eller kan man få samma roll två gånger? Ja, ja vänta dig inte samma succé på svensktoppen igen unge man.

Ska fördriva tiden här ett par timmar till innan flyget väntar...
Funderar på att gå ut och plåta tanter i päls... vad tycker du?
Kärlek!?


Nu är det ta mig fan dags...

Jag ska sparkas ut ur boet, ta tjuren vid hornen, låta vattnet gå och möta världen så som den är "på riktigt".
Som artist alltså, Där allt är gröna skogar, man lever, sjunger och mår bra och älskar livet! Eller?

Sitter i just detta nu på ett Café i centrala Helsingfors. En stad som utstrålar lika mycket värme och glädje som auschwitz gjorde under sina guldår på 1940-talet. Kvinnor och män i olika former, hudfärg som överkokt lutfisk och mycket päls.


Jag är här för att jag har hittat en tjej, en som jag tycker så oerhört mycket om. Vi har aldrig setts innan men jag har hört mycket om henne. Kristina heter hon! Vi skulle vara det perfekta paret, hon måste förstå det. Alla måste förstå det. Inte minst hennes två pappor. Benny och Björn...

Hon är ursprungligen från de småländska skogarna men har nu flyttat till Helsingfors där hon ska spendera de närmsta åren. Jag vet att det är jättemånga som liksom jag, som vill träffa henne men jag vill det nog lite mer än alla de andra. Eller jag vill tro det iaf...


Långt ute på ett industriområde i det gråaste Helsingfors som luktade radioaktivt ämne hålls det nu audition inför Svenska Teaterns stora satsning "Kristina Från Duvemåla". Över 1200 sökte och nu har ca 600 blivit kallade på sångprov inför en stor jury som består av Sverige och Finlands bästa musiker, regissörer och andra duktiga själar.
Jag är evigt tacksam att jag fått chansen att sjunga inför dom.

På tre minuter ska man göra ett så starkt intryck på den tiomanna starka juryn att dom väljer att just jag ska få komma tillbaka och visa ännu mer. Hoppas Hoppas!
Det är inte alltid så lätt att hålla nerverna i styr då man ska sjunga en liten truddilutt inför tre av de största, Nej det är inte Laila, Andreas och Bagge i IDOL-juryn, utan Björn Ulveus, Benny Andersson och Lars Rudolfsson.

Så nu återstår bara några timmar i den betongfärgade staden, flyget hem och sedan en väntan.....
Väntan på en andra date med henne, Kristina!