Nollning

Har lyckats fixa fram lite bilder från Nollningen i fredags!
Njut, sånt här skådar man inte allt för ofta!!


                                                                   
                                                     

Här har ni oss!!

Söndag inte mycket mer

Näsan är full på nytt....

Återigen börjar kroppen säga ifrån. Fan, varför är det bara min kropp som gör det och så här ofta dessutom??
Knapprat penecelin i möngder hela sommaren, två rejäla omgångar och nu får man skit i kroppen igen. Ja ja, sova, äta apelsin så kanske det går över. Hatar dock apelsiner! Funkar det lika bra med glass??

Helgen är över efter första skolveckan, kroppen värker speciellt vaderna efter den grymma steppen! Tjooohoo..
Två dagar av ledighet har innehållit bla, jobb, middag hos Kålle med anton och William men framförallt en väldigt trevlig fika med Robert.... "Den hoppade mannen" hahaah Love You Man!!
Imon är det dags för nya lektion. Teater, jazz och balett.


Veckan i stort...
Tisdag - GABICK - Personalfest på Liseberg
Onsdag - Genrep på Cabaret Lorensberg med Nora, Trevligt
Lördag - Inflyttningsfest, Kom vettja!!


Marcus är taggad till tänderna och längtar redan till nästa dag!!
I´m a surviver...

Jag överlevde....

Både Nollningen och festen igår.
Vanliga lektion till lunch sedan var det dags för den fruktade nollningen. Började med att vi fick springa tre varv runt huset i Ran Hamiltons anda, med tillhörande "koreografi". Möttes sedan upp av två tjejer från Red Bull som ville ge oss lite extra energi innan vi sedan hade en minut på oss att ta oss in till dansstudio 1 och utföra nästa uppdrag.

Väl inne i studio 1 låg högar med kläder med våra namn på, bara att ta på sig och se nöjd ut. Mina kläder bestod av, röda nätstrumpor, rosa tyllkjol, rosa linne i XS storlek, en röd skarf samt en mycket stilig röd hatt.

Sedan var det dags för förnedringsdansa inför tvåor och treor under ledning av de värsta av dom alla...
Svettiga och grymt taggad bar det av mot stan, tågade genom stan för att stanna på olia ställen och utföra tävlingar så som, äta marsmalhows, dans nollningsdansen, "skattjakt", bada i fontän, transportera ett kläckt ägg innanför kläaderna på alla, mata varandra med filmjölk och sist springa upploppet med ala i laget i en cykelslang.

Visste inte riktigt vad jag hade för förväntningar på mitt lag, men slutade med grym vinst. För varje vunnen tävling fick man en ingrediens till chokladbollar. så vi kunde baka med alla grejer, stackar lag fem, smörbollar blev det! Hahaa...

Avslutade dagen på skolan med en stor fest, roligt som attans att vara en av "dom" nu. Alla, dansade, drack och hade det allmänt jäkla trevligt. Halvseg idag, en aning förvånad?  NOT!


Dags för jobba imon igen, ska bli riktigt roligt faktiskt!


Bilder kommer upp här så småningom.... Hej på er!

24mm cykelslang, Varför?

Ytterligare två dagar har gått...

Performing Arts School. Muskler som jag inte visste fanns på kroppen har vörjar säga ifrån att dom inte vill mer nu för ett tag. Mött nya lärare i både teater och modernt. Moderna var hiskeligt jobbigt, stryketräning nu de första fem veckorna för att riktigt bygga upp våra kroppar. Här finns det inget som heter att man inte orkar, fast jag gärna skulle vilja.

Balett med Marijana idag. Fantastisk kvinna. Dansat hela sitt liv och lärt sig allt den "hårda" vägen. Hysteriskt duktig med en stor portion glimt i ögonen. Tänk att en kvinna kan göra en sådan jobbig lektion till något roligt.

Imorgon är det dags för Nollningen och efter det blir det en stor fest med alla på skolan i skolans lokaler. Lite smånervig inför nollningen. Ingen som är speciellt road över förnedringslekar av olika slag. Blivit uppdelade i olika lag med olika uppdrag, men några av sakerna vi ska ta med oss är: Ägg, filmjölk, kaffe, cykelslang 24mm och godispåsar.
Något skumt är på G!

Rapporterar senare nu är det dags att krypa ner i sängen...  


Pssst.... Klippte mig idag, var påväg att bli som jag velat för en gångsskull men i sista sekund så... jaa Missnöjd!


No Såsande här inte...

En ny dag på skolan....

På dagens schema stod sång, jazz och stepp.
från kl 9 - 11 satt vi i olika grupper med våra ensiklda sånglärare och pratade. Sara heter min! Om kursplanen, utlärningssätt, regler m,m. Blev riktigt taggad för varje minut som gick. Lite mer tid här än i Bjärnum, vilket är väldigt förståerligt. Numera ska jag 40 minuter enskildsång i veckan. Roligt! Självklart kom haren fram i mig när redovisningarna kom på tal också!

Jazzen hade vi med Johanna. Trevlig tjej och kommer säkert bli kalasbra. Snack, uppvärmning och sedan en liten bit på en koreografi. Var riktigt skönt att komma igång att jobba med kroppen igen. svetten rann och Marcus var glad.

 Avslutade dagen med stepp. Lisa, blond halkaxig tjej som lärare.Kaxig, trodde vi. Hur go och galet bra som helst. Har setts i olika reklamer och inte minst som den coola piratdrottningen i julkalendern " När karusellerna sover" för en massa år sedan. Gick igenom alla grunder och traglade alla små grundsteg från början. Skitbra. Men ännu bättre var att vi från Bjärnum redan gjort en del med Martina. Tack för det!   


Trött och nöjd efter dagen sitter jag nu hemma, Tvättat och ätit. Robins nymfparakit Gustav är inneboende hos mig nu för en period. Tänkte va snäll och öppna buren en stund. Han ville dock inte gå in sen igen. efter fyra timar av förvirrat flaxande, otaliga skrik och massa bajsande är han nu infångad.....
  Raggadisch....
Första skoldagen...

Utan nya block och pennor, utan nya ryggsäck med seriefigurer på gick jag till min första skoladag idag...

Blev inte mycket till skoldag. Upprop och en massa information var det som väntade oss.
Imorgon börjar vi gå efter vårt schema och det känns som det kommer bli lite kaotiskt. Sång, Jazz och stepp är det som ska uträttas imorgon, Intressant.
Utlåtande om lärare, klass och dyl får vänta. hade nog med ta in idag.... Bjärnumsgänget höll ihop haha...

Dansbutiken lär ha tjänat storkovan idag på vilsna elever från oika skolor som ruinerat sig själva på allt från suspensoarer till söta små balettrikåer.... Nu kör vi!
            


                                                                                         
                                            

Hör av mig senare!


Psst.... Om någon undrar vem den så snygghoppade grabben är så är det min vän Robert Sillberg. Nyss utexeminerad från dansforum och skall nu medverka i Operans uppsättning av mary Poppins!

Kulturkalas 2008

Bajamajor, öltält och sjukt mycket folk, kulturkalaset var här....

Stan började leva mer än vanligt, I flera veckor har stan laddat för just den här veckan. Bajamajor ställdes på plats, kravallstakets byggdes och kablar rullades ut.

Jobbade hela veckan så kunde tyvärr inte se allt som jag hade önskat men en del hann jag med.

Tisdag, regnigaste dagen på mycket länge, trist för första dagen. Många hade ändå kämpat sig till Götaplatsen för att se Miss Li, så även jag. Kort konsert men ack så mycket energi från en och samma lilla kropp. Man kunde helt enkelt inte stå still. Efter åt var det 123 Schtunk:s föreställning med Rickard III som lockade. Clownteater när den är som allra bäst. Tre timmar av fullständigt hysteriska skrattanfall. Vid den här tiden hade vattnet sluta ramla från himlen och istället lagt sig som ett lager under den gröna "plast gräsmattan" som kommunen lagt ut i cirkustältet. Så när man trampade på den sipprade det fram vatten och in mellan tårna på alla med öppna skor. Mysigt

Onsdag, regnade även denna dag. Regnet resulterade i ett mysigt besök på Stage Door. Hamburgare och öl sen var vi på G för att se Göteborgs främsta rythm och stepgrupp JEERK på kungstorget. En bra show, lite kort för en inbiten JEERK-fan. 
Torsdagen resulterade i glass vid paddans näste med världens finaste grabbar. Robin och Anton. Finns inte ord för hur mycket jag tycker om dom. Lill-babs och avslutades med en konsertversion av West Side Story. Samarbeta mellan Balettakademien och en stor orkester från stan. Solister som Niklas Andersson, Therese Andersson och Malena Lazlo deltog
     
   

Lördag anses väl alltid lite som den stora dagen på festivaler, så även här. Nu var all i stan lediga och ute för att se vad kalaset hade att erbjuda. Som alla andra dagar i veckan så jobbade jag, dock inte så länge. Hängde på stan med Anton och Oscar. Kvällens stora höjdpunkt var Salem Al Fakirs sista sommarspelning på Götaplatsen. Mycket folk vill se och höra grabben. Lika bra som alltid.


Samling på Valand 22.10 med en del av gamla bjärnums klassen. Sjunga "Seasons of love" på en bröllopsfest var vårt uppdrag. Ambers vän gifte sig och ville ge dom något speciellt.  Taggade till tänderna repade vi igenom sångenen gång innan vi drog vidare till Parka Avenue där festen hölls. Mycket uppskattat blev det! Roligt!

Malin Bobeck en mycket trevlig tjej och vän till mig från liseberg är grym på alt som har med smnad att göra. Skvaller; Malin ligger bakom en del grejer i reklam och produktionsväg, bla, dockor och kläder i COM HEM reklamerna och även dockorna i musikalen Avenue Q här i Sverige. Hon ställde iaf upp i en tävling för bärbarkonst. Söndag var det prisutdelning. Gissa vem som vann..... malin! När ni ser bilderna kan ni nog förstå varför...
    

Långt inlägg med mycket snack med en sammanfattning om vad som hänt i stan de senaste dagarn....


Början på något nytt....

Kulturkalaset är slut, sista dagen på högsäsongen i parken var igår.....

Sommarlovet är över. Idag börjar våra "Nya Liv". Upprop på Performing Arts School om ca 1 timma.
Inte speciellt nervös men roligt ska det bli. Nya klass och nya utmaningar. Verkar som om vi kommer börja gå på schema, alltså börja dansa direkt imorgon. Kanske både bra och dåligt... Hmmmm...

Ja ja, ska fixa det sista sen dra...... Hoppas på en bra dag.


Rapport från veckans kulturkalas kommer ikväll.....

3 + 1= summan av 7,6 /Pi

Om man klipper av ett fiunger på sin vänstra hand, finns det fyra kvar...

Exakt samma antal dagar är det kvar tills vi hoppar in i den helt nya världen på Performing Arts School, eller helt ny är den ju inte men på ett annat sätt sulle jag tro. Nya mäniskor att lära käna och nya utmaningar.

Christian "Dobbie" var precis förbi och lånade en häftpistol för att sätt upp något. Nu känns de, Mäniskorna från den oerhört vackra bjärnumtiden börjar ramla in. Anton är intagen på psyket och Sonny kommer antagligen imorogn. Imorgon kommer även Oscar hit, dock endast för ett besök.....Göteborgs Kulturkalas är i fullgång. Invigdes i tisdags med ett grymt framtrdande av Miss Li. Med en helt sjuuuk energi charmade hon alla publik på en regning götaplats. Efter det begav vi oss ner till Lilla Bommen för att se 123 Schtunk deras uppsättning av Rickard III.  Tre timmar av enbart skratt, hysteriska sådana också. Clownteater när det är som bäst. Får ni chansen att se dom, gör det!!
Hej På´re!Bjärnum - Säsongen av kärlek

Femhundra tjugofemtusen sexhundra minuter är de på ett år....

Just i detta nu finns det exakt 40 nervösa, glada, spända, trötta eller kanske något hysteriska själar i Bjärnum med omnejd. Imorgon börjar nämligen en helt ny epok i deras liv. En tid som dom aldrig kommer att glömma.
För exakt ett år sedan var det jag som var där. Satt i "Vitan" och väntade på mina då okända sambosar. Herre Gud säger jag bara! Ångesten var inte långt borta. Insatt i ett snuskigt, ostädat och skrämmande hus med en framtid som likande dimma....  

Ett helt år, tror ingen riktigt fattar.... Minns fortfarande första gången vi kom in i skolans lokaler och mötte våra blivande kamrater.... Vad tänkte man??
Nästa måndag börjar en ny tid i mitt liv, Peforming Arts School väntar. Hoppas att även det kommer bli en fantastisk tid i mitt liv. Antaligen inte sama som i Bjärnum men ändå. På tal om Bjärnum kan jag slänga ut frågan till er som läser bloggen.
Bjärnumare!      - Har ni fått era filmer skickade till er på posten än??Hemma i Faleknberg ikväll för middag med familjen. Mysigt var det men ändå saknar jag redan Göteborg. Nu börjar äveen alla andra kamrater ramla in och det tycker Marcus är trevligt....

Dags för marcus att titta lite på kudden minsann... God Natt!

Jour var det här....

Jourtid på jobbet... 10.30 - 19.30

Lite småjobbigt att dra sig ur sängen i morse. Men att få dra på sig en varm tjocktröja gjorde mig lite gladare,
Står för mitt obotliga tycke när det gäller höst och mys.... Tummen upp!


Nio timmar på jobbet varav alla dom spenderade i huset. Trodde dagen skulle skulle bli lång men tvärtom. Har haft fantastiskt roligt. Kollosalt mycket barn så att det inte gick att röra sig vissa stunder var ett litet minus men ändå. Inte jättemycket regn heller. 

Dags att sova, Imon blir det frukost med Dagge sedan Sminket.....Marcus laddar upp ordentligt nu inför festen här i Psyket på fredag, vägarna förbi??
Over and out....

"Det mesta regnar bort...."

Ett par dagar av fullständig kaos ur vissa synvinklar...

Vadade mig genom allt vatten på gatorna till spårvagnen i går morse. Vart hade den sommarvärme och framförallt solen tagit vägen? Dom hade varnat för att temperaturen kunde sjunka en aning men inte att det skulle bli storm och översvämmning, Eller?

Stillsamt satte jag mig på vagnen i en varm tjocktröja som man annars bruka göra när det är höst. Regnet piskade inte mot rutan utan utgjorde istället en slags flod som gjorde att man inte såg ut över huvudtaget. Flickor i svarta luggar försökte frinetiskt få styr på sina dränkte frisyrer och rinnande smink medans föräldrarna pratade lugnande med sina plastinklädda barn.
Tänk vad praktiskt det var med regnkläder när man var liten, hängslebyxor med gummisnoddar runt stöveln och en jacka som alltid var för korta i ärmarna.... i oerhört snygga färger....

Uppslukad av boken jag just nu håller på att läsa "Bekantast bekanta" märkte jag inte att vagnen rullade in på ett annorlunda spår vid centralen, utan det varförst när den vända och körde tillbaka samma håll som jag började bli lite fundersam. En skarp doft av rök och kol infann sig i vagnen och när vi senare anlände till korsvägen visade det sig att det hade varit en stor brand på södra vägen. Ett av de stora fina husen hade brunnit kraftigt på natten. Avspärrade vägar med polis och brandkår och ett hav av människor som kommit endast för att se olyckan. Tragiskt när sådant händer....


Osammanhängande punkter!

¤ På Fredag är det en liten nyöppning av Psyket, Hatti och jag orkar inte vänta på grabbarna så en liten fest kommer det att bli! Tjooohej, här ska vi rocka sockarna av oss....

¤ Jourtid på jobbet imon, Nio timmar som djur i huset! Kom och hälsa på!

¤ Syster och Fabbe besöker staden för WOW i helgen, herre gud vad mysigt!!

¤Pengar tillbaka på skatten, Hello! Spännande......

Puss på eder alla!


Dagens Bild....
Efterlängtat besök...Anton min kära Metalvän från Malmö som nu om endast ett par dagar blir sambo med oss här i psyket har varit och hälsat på.

Med sig hade han sin kära familj. Helt fantastisk familj om ni frågar mig...
Hysteriskt roliga föräldrar, världens sötaste syster och den rubikskubs galne brodern!

Ägnade hela Onsdagen åt att måla om Antons rum, Det gula fula rummet skulle bli vitt med en röd fondvägg. Punk!
I torsdags kom Emma och Isak och hälsade på. Nu i sommar är dom på Isaks hemö, Gotland och jobbar i Lummelundagrottan. Hade vart mycket bättre om dom hade bott här i närheten.
Spenderade dagen på Liseberg med dom och antons familj. Solen sken och livet kändes totalt jättebra!
Emma fyllde år igår, Fredag alltså så avslutade dagen med en liten middag på Stage Door, Såklart!
Sen satte dom sig på tåget och åkte hem igen.... Blev galet depp!

     
    
                                                 


Så... nu har jag varit ledig i nästan en hel vecka, Inte haft några måsten alls utan bara flytit omkring. Men nu e det slut på det, ska iväg till jobbet om en liten stund. 8 dagar på rad, känns lite mastigt i nuläget men brukar gå ganska så fort.

Puss