T a c k ! !

Lådorna är fyllda, hyllorna avtorkade och frysen varm.....

Idag tog allt slut mer på riktigt. Med hjälp av både Emmas och Mina föräldrar tömdes hela vår lägenhet idag, För alltid! Känns lite absurt att en plats som varit så full av liv och röster plötsligt bara blev tom och ekande...
Festen igår hos Martina var den sista med gänget även om inte riktigt alla kunde komma...synd. Men men roligt var det iaf.... Tack ska ni ha för de!

Spelade ingen roll hur mycket jag förberedde mig på det, skulle kunna gjort en poower point-presentation om att jag skulle lämna alla och jag hade ndå inte fattat det riktigt... Tårar har flödat och ögonen svidit... Vissa ser man i sommar, vissa inte....

Iaf, Oscar en av de finaste människorna jag mött gav oss klassen en lite speciell present. En slags hyllningsvideo på Youtube......otroligt fint. Tittat lite för mycket på den idag och så...ja.....  Fjolla!


Tack Oscar!
Imorgon börjar en ny del av livet igen. Liseberg Here I Come!
Öpnar starkt med kaninternationella Morotsdagen, Alla kaninfamiljer är ute, alla ska ha öron och Niklas Andersson med sin kära kompanjon Åsa Fång kommer och kör en bejublad konsert med alla kaninlåtar. Härligt
!

I början av veckan, tar jag flyttlasset upp till Götet och min nya lägenhet i Gamle Staden... Hurra Hurra!


Tack för mig!
På Återseende!


Slutet på sagan....

Och så levde de lyckliga i alla sina dagar.....

Så där brukar en perfekt saga sluta, men inte den som handlat om oss och vårt liv här nere i Bjärnum.
Året har varit helt fantastiskt på alla sätt och vis. Vi blev alla varnade för att året skulle gå på tok för fort, och det är exakt vad det gjort. Kändes som bara ett par veckor sedan då vi satt och sydde paljett till hösshowen.

På allmän Begäran kommer här dikten jag skrev tillägnat klassen vid Jul:


Vi kom i höst, vilsna och rädda
Blyga, nervösa, ville knappast bli sedda
Vilda fester och fler ska vi ha
Men att en knä gick ur led var ju inte så bra
Några av oss har flyttat men är ändå kvar
Och nu blir det ett kort avsked när terminen är klar

Vi kunde inte allt med detsamma
Jag trodde jag var Alt för det var ju min mamma
En del har varit jobbigt men det mesta bara kul
Jag hatar pentryt för det blir bara strul

Men våra lärare är bra, det verkar alla tycka
Helenas intresse brinner till våran stora lycka
Jonna i dans är cool som bara den
men egentligen är hon hemligt kär i Ken
Stefan han är yr som få
Vägrar könskratt för inte få penis att stå.
Hårdaste kvinnan Malin vi kallar
Det är hon som har koll på hur man sjunger med ballar.
Jörgen och Per, ingen vet vad dom egentligen gör...
Muttrar och får oss att tro att vi stör.
Med byxor från armén och pumpande musik
Gör Mia varje torsdag äckligt unik.

Den sötaste tanten har vi i vårt café
Ann är en guldklimp och det måste alla se
Nu drar det ihop sig, vi skiljs åt sen
Men vi kommer ju att ses till våren igen

Jag kommer att sakna er alla för här har jag så kul
Men ingen anledning att deppa för vi ses ju efter jul
I vår ska vi ha lika roligt som i höst
Och dela allt från skratt till tröst.

Jag längtar redan till allt roligt i vår
Men så länge får ni ha en God Jul Och ett Gott Nytt År!!


Hela denna sista vecka har varit lite annorlunda, man kunde inte rikitgt säga vad det var som låg i luften men något var det. Separationsångesten blandad med skräck och förtjusning tror jag.
Efter ett antal timmar i skolans salong nu på morogonen med högläsning av brev vi skrev första veckan, presentutdelning och ett antal lite tårar, Sitter jag här nu i skolans datasal med en sprängande huvudvärk, Nu släpper allt.

Skolan känns redan inte riktigt levande som den alltid gjort annars!
Att sätta sig att skriva ett brev till nästkommande elev som ska ta över mitt skåp känns förjävligt men ändå oerhört glad för de nästkommande....Till sista vill jag bara Tacka dels elever men sedan alla underbara lärare som gjort allt för oss under det här året. Helt otoligt! Jag är så glad och stolt över att ha fått ta del av Bjärnum historian.

Detta året glömmer jag aldrig!


Tack!


Sweden 12 points!??

3 Dagar har gått sedan förra inlägget......Känns som mitt skrivande har rasat i både kvalite och åtgång... Är detta ett tecken??Iallafal, ikväll är det rep av showen vi skall visa för de sökande som kommer nu i helgen. Helt galet, imon är det exakt ett år sedan jag var en av de nervös små krakarna som sökte hit. vart har tiden tagit vägen??
Utvecklingssamtal idag....Hmmm ja vad ska man säga, snart är det dags för "Den blomstertid nu kommer" och näsdukar i massor!Ikväll är det dags för semifinalen Nr 2 av Eurovision Song Contest med Charlotte. Hmmm...som varje år så är Sverige bara SÅ segertippat, hmmmm tror inte att man ska bry sig speciellt mycket om de där....
men men hoppas det går braför henne iaf. Det skrämmande är att nummret näst efter Sverige är Ukraina med ungefär samma scenshow. Sångerska i nästintill precis exakt samma klänning som Charlotte och fyra dansare/körare klädda i svart. Helt otroligt!

Det som känns skönt är att alla "skämtbidraag" i tisdagens smeifinal är utröstade. Har det blivit en annan trend inom Eurovision?? Härligt, Äntligen! Die Lordi, DIE!

image210

Sverige Vs. Ukraina


Inte vilken Måndag som helst...

Måndag igen.....en helg som varit ungefär som alla de andra här nere.

Mest spännande som hänt var branden i vårt soprum/garage i går kväll. Söta granntanten karin skulle slänga soporna och märkte till sig förskräckelse att det brann i soprummet. Varit en hel del bränder i vårt område inom loppet av ett par år. så Tanterna är lite skärrade.....Tänker på dom!

Dagens aktivteter är Massage och smink......Tjooohej. Visst har man varit med om måndagar med värre innehåll.

Fasar inför Torsdagens stor avslutande MUKU-prov. alltså prov i musikalkunskap!Får återkomma med text och bild angående torsdagens besök på Cirkus i Köpenhamn och Wallmans!!

Turnépremiär....

Måndagen är här och även det kallare vädret.

Det har varit en helt galet fin preiod nu med mycket sol och varma dagar. Detta har självklart resulterat i en del brännskador på min lilla kropp, Härligt!

Men idag har temeraturen gått ner och det utlovas skurar.....Just därför känns det lite bättre att kunna sätta sig i vår fina minibuss som vi ska leva i hela denna veckan m,ed barnteatergänget. Det är nämligen dasg för Turné.
Först Stoby idag och sen Bjärnum, vår målgrupp är dagis...underbart!


Återkommer....


image209

Mysfaktor 1000

Brännboll, grillning och en massa mys var det som gällde igår kväll....

Många från klassen samlades på gräset nedanför vår balkong där vi grillade, sjöng, drack och hade det allmänt trevligt. En känsla av riktig sommar infann sig. Nästan midsommarafton!
Det är först nu som de flesta av oss har insett att vi inte har mr än ett par veckor kvar tillsammans.

Mätta och belåtna, begav vi oss ca 17 meter upp till byns fotbollsplan. Brännboll!
Tjooohej!
Har inte spelat brännboll på galet länge, typ sedan man hade det på idrotten. Glada i hågen delade vi in oss i två lag med hopp om en trevlig kväll. Trevligt var det, men tävlingsmänniskor fanns det hahah inte minst jag!
Med sprucken skjorta och uppdrucken Box med vin fortsatte sedan partyt hos Trion: Johan, Sara och Elia....

 
 

Tycker så ofantligt mycket om alla som jag har här nere, vi har vertkligen kommit varandra nära. trodde inte riktigt att det skulle bli så här bra och inte heller att det skulle gå så ofantligt fort. Men men, många kommer man träffa i Götet och de andra snart igen hoppas jag....


Kvällens Varför??


Saras hemmagjorda piercing i Antong öra!


 

Redovisning....

Solen skiner och det var lite småkallt när man först kom ut genom dörren i morse. Samma känsla som när man skulle gå till skolavslutningen, det var lite småkyligt ute men man skulle ändå ha på sig sina nya fina byxor och den kortärmade skjortan....

Barnteater- Redovisning idag, mysigt att få se vad alla ha kommit fram till och behövs inte mycket engagemang än att bara njuta av stunden. Träffades ett stor gäng utanför vårt huis på gräset igår kväll. Grillade, drack lite vin och bara hade det allmänt trevligt.
Förstod verkligen hur lite tid vi har kvar här nere härom dagen när jag var i tvättstugan för att boka tvättid..... Snart tar den söta, lite småjobbiga Bjärnumsagan slut......


Besked angående Balettaka
image205
demien kom igår.... utan förvarning började de ringa runt till de som kommit in. Alla blev som i upplösningstillstånd och jag själv reagerar med precis samma känsla som när jag var liten och jag visste att det skulle bli åsak någon gång under dagen.
 

Oerhört glad för alla polare som kommit in, ska bli kul att umgås i Götet tre år till. Förresten tror jag fan det e nytt rekord om man ser rent procentielt. 7 av 10 intagna på BA är Bjärnumare i år. Säger det något?

Förresten är det nytt sökrekord hit i år också, närmare 280 pers kommer! Weeeee

Far o fläng....

Tillbaka i Bjärnum efter åter enj vecka i Göteborg med ansökan till Balettakademien...

Nu är alla sökningar över för min del, denna helgen har det inte gått riktigt lik bra som förra men men. Jag tror jag ska vara nöjd iaf....


Som sagt, back in town här nere och Barnteater är det som gäller denna veckan, En veckas repperiod för att sedan turnera en vecak runt om i skåne.... "Pippi och hennes vänner"- heter den som jag jobbar med.
Jobbat en hel del med material från Astrid tidigare, men får fan aldrig nog..... WeeeeRepen på Liseberg är också dom i full gång, vart uppe både måndag och tisdag för att repa in ett antal roller. Koppetikopp, smådrygt att beshöva pendla mellan gbg o skåne men men det får gå... snart är man klar här nere och ska bege sig norrut.

image203


På tal om att jag ska spendera tre år i Götet. Lägenheten är klar, vet ej om jag nämnt det här tidigare, Ska ta över Svantes gigantiska lägenhet med Anton, sonny och hatti. Det fantastiskt Psyket som det heter. Bra plats för fest och andra bestyr.....ska bli galet roligt!


Puss


Måste hem och äta för att senarerepa kvällen lång!


Marcus beklagar för de stavfel som uppkommit i detta inlägg....stressat!